ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο - σοκ: Πώς δρουν οι πειρατές της Αφρικής – Υπό άκρα μυστικότητα οι διαπραγματεύσεις για τον Έλληνα όμηρο

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 7 Νοεμβρίου 2019, 22:12
Facebook Twitter Whatsapp

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τέσσερις ημέρες μετά την απαγωγή του 20χρονου δόκιμου μηχανικού του εμπορικού ναυτικού στο τάνκερ Elka Aristotle, στο Τόγκο τα φώτα της δημοσιότητας είδε βίντεο το οποίο δείχνει πως δρουν οι πειρατές σε εκείνη την περιοχή, ενώ εικάζεται ότι οι διαπραγματεύσεις ότι οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται υπό άκρα μυστικότητα.

Συγκεκριμένα στο βίντεο του ΑΝΤ1, απεικονίζεται ένα ελληνικό τάνκερ με τους Έλληνες ιδιωτικούς φρουρούς να το φυλάνε ενώ βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν όταν ξαφνικά το προσεγγίζουν οι πειρατές.

Η εντολή είναι σαφέστατη και όλοι παίρνουν θέσεις μάχης. Στο τάνκερ το πλήρωμα κρύβεται στο εσωτερικό και την κατάσταση παίρνουν στα χέρια τους οι φρουροί και τα όπλα.

«Οι άνθρωποι στην Αφρική, μόλις ανεβαίνουν στο πλοίο σκοτώνουν κάποιον για να περάσουν το μήνυμα και να μην υπάρξει αντίσταση» δήλωσε ιδιωτικός φρουρός ασφαλείας.

Ωστόσο οι απαγωγείς του πληρώματος του Elka Aristotle λειτούργησαν όπως στην ανατολική Αφρική, δεν σκότωσαν κάποιον όμως πήραν όμηρους με σκοπό τα λύτρα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Star, εικάζεται ότι κάτω από άκρα μυστικότητα εξελίσσονται παρασκηνιακά κινήσεις της πλοιοκτήτριας εταιρείας προκειμένου να απελευθερωθούν οι 4 ναυτικοί που έπεσαν θύματα απαγωγής από πειρατές στο Τόγκο.

Η εταιρία τηρεί «σιγή ασυρμάτου» που είναι ενδεδειγμένη σε τέτοιες περιπτώσεις. Ωστόσο,  διαπραγματευτές με εμπειρία, από τις υποθέσεις Λεμπιδάκη, έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν.