ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση φοιτητικής ομάδας «Ρουβίκωνα» με μπογιές στο πολιτικό γραφείο της Κεραμέως - Το μήνυμά της στο twitter - Βίντεο

Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2019, 14:43
Facebook Twitter Whatsapp

«Επέλεξαν να παρέμβουν στο πολιτικό γραφείο της υπουργού απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίθεση με μπογιές στο γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, πραγματοποίησε ο «Ρουβίκωνας».

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου και έγραψαν με σπρέι συνθήματα στους τοίχους.

Οπως αναφέρουν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «επέλεξαν να παρέμβουν στο πολιτικό γραφείο της υπουργού απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση».

«Για τη Ν.Κεραμέως βέβαια, το να εισάγονται πολλοί μειώνει και την ποιότητα της εκπαίδευσης ανάλογα με τη ποσότητα των εισακτέων. Οπότε για την υπουργό, το να μπαίνουν "λίγοι και καλοί" σύμφωνα με τα λεγόμενά της, τους αφήνει όλους ευχαριστημένους, βγάζοντας ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο ώστε να αποκλείσει κάθε παιδί λαϊκής οικογένειας, βάζοντας ταξικούς φραγμούς στα παιδιά που ήλπιζαν να ζήσουν καλύτερα με ένα πτυχίο», τονίζουν.

«Τον λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς και όχι το κράτος και η αστυνομία - Κανένα στέκι να μην κλείσει και κανέναν εστιακός φοιτητής χωρίς σπίτι - Να έχουμε όσο χρόνο θέλουμε για τις σπουδές μας - Έξω οι επιχειρήσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις - Καμία βάση και αποκλεισμός φοιτητή από σχολή», προσθέτουν.

Κεραμέως: Κάποιοι μεταχειρίζονται βία για να επιβάλλουν τις απόψεις τους

Η υπουργός Παιδείας απάντησε στην επίθεση του Ρουβίκωνα με ένα μήνυμα στο twitter.

«2/2 Θα συνεχίσουμε να συζητούμε με επιχειρήματα, ακόμη κι αν κάποιοι έχουν συνηθίσει να μεταχειρίζονται βία για να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Γιατί αυτό υπαγορεύει το χρέος και η ευθύνη μας προς τους πολίτες», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως. 

 «1/2 Πριν από λίγο το πολιτικό μου γραφείο δέχτηκε επίθεση. Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης, εκφοβισμού, παράκαμψης του νόμου και του δημοκρατικού διαλόγου είναι απολύτως καταδικαστέα», ήταν το αρχικό μήνυμα.

Αντίδραση Πέτσα: Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται 

«Θρασύδειλοι τραμπούκοι βανδάλισαν σήμερα το πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως. Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται και συνεχίζει το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των δημόσιων Πανεπιστημίων. Όπως εμείς, έτσι και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν αυτή την φασιστική ενέργεια», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.