ΕΛΛΑΔΑ

Αυτά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης για το δημογραφικό και την οικογένεια : Μείωση ΦΠΑ, ενίσχυση για κάθε παιδί που γεννιέται και περισσότερα voucher στο τραπέζι

Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 9 Νοεμβρίου 2019, 11:52
Αυτά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης για το δημογραφικό και την οικογένεια : Μείωση ΦΠΑ, ενίσχυση για κάθε παιδί που γεννιέται και περισσότερα voucher στο τραπέζι
Facebook Twitter Whatsapp

Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και σε πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών για την ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε χαιρετισμό του στην ενημερωτική  Ημερίδα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, με δημάρχους και την Περιφέρεια Αττικής, με θέμα την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε το δημογραφικό εθνικό πρόβλημα τονίζοντας ότι υπονομεύει το μέλλον του έθνους και αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ με στόχο την ανακούφιση της πολύτεκνης οικογένειας, όπως:

•             Η ενίσχυση κάθε οικογένειας με 2.000 € για κάθε παιδί που γεννιέται.

•             Η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

•             Η μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά είδη από 24% στο 13%

•             Η αύξηση κατά 30.000  των δικαιούχων voucher παιδικών σταθμών με στόχο ι να μη μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στα μέτρα που προγραμματίζει να λάβει η κυβέρνηση για ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας καθώς και στα αιτήματα προς το υπουργείο Εσωτερικών της ΑΣΠΕ. Τόνισε ωστόσο ότι για να αναστραφεί η σημερινή αρνητική δημογραφική τάση καθοριστικοί παράγοντες είναι η οικονομική ανάπτυξη και η ευημερία του λαού και η ασφάλεια για το μέλλον που μπορεί να νιώσει κάθε πολίτης.

Επίπλέον, ο Θεοδωρικάκος περιέγραψε τους στόχους της κυβερνησης απαριθμώντας συγκεκριμένα:

1.            Η ελεύθερη επιλογή από τη μητέρα πότε θα πάρει την άδεια λοχείας της.

2.            Να αυξηθεί η άδεια λοχείας στις μονογονεϊκές οικογένειες

3.            Να επεκτείνουμε τον χρόνο προστασίας λοχείας για ενδεχόμενη απόλυση από τους 18 στους 24 μήνες

4.            Σταδιακή εφαρμογή της διετούς υποχρεωτικής αγωγής και ενίσχυση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, ώστε να μπορούν οι μητέρες να εργάζονται

5.            Επιδίωξή μας, που όμως σχετίζεται με την πορεία των δημοσιονομικών, είναι να επαναφέρουμε τα ποσά που ο ΣΥΡΙΖΑ περιέκοψε για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

«Αυτοί οι πέντε άξονες είναι βασικοί στην πολιτική της ΝΔ.  Ωστόσο υπάρχουν αιτήματα που η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος θέτει στις συναντήσεις που κατά καιρούς έχουμε και τα οποία αντιμετωπίζουμε θετικά», είπε και πρόσθεσε: «-             Για να συμβάλλουμε  στον επιδιωκόμενο στόχο, με τη μορφή κινήτρου, η επαναφορά του 20% για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

-Φυσικά κανείς δεν μπορεί να πει όχι στο αίτημά σας για καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ

-Μόλις εκλεγεί η νέα ΚΕΔΕ θα συζητήσω το αίτημά σας να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να λαμβάνουν αποφάσεις οικονομικής στήριξης των οικογενειών που αποκτούν τέταρτο και άνω παιδί».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr