ΕΛΛΑΔΑ

«Ντύθηκε» μπλε ο Παρθενώνας για τα προσφυγόπουλα

Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 19 Νοεμβρίου 2019, 21:53
«Ντύθηκε» μπλε ο Παρθενώνας για τα προσφυγόπουλα
Facebook Twitter Whatsapp

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για  την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Στα μπλε «ντύθηκε» σήμερα, Τρίτη, ο Παρθενώνας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, που διοργανώνει κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου η UNICEF.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απάντησε θετικά στο σχετικό αίτημα της  Unicef Ελλάδος με την αρμόδια υπουργό Λίνα Μενδώνη να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην προσφυγική κρίση και στην ευαισθησία, που έχει επιδείξει η χώρας μας στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην απόφαση έγκρισης φωταγώγησης του μνημείου.

«Εγκρίνουμε το αίτημα της Unicef Ελλάδος για τη φωταγώγηση του Παρθενώνα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού,στις 20 Νοεμβρίου 2019. Η έγκριση δίνεται κατ ́εξαίρεση, λόγω του επετειακού χαρακτήρα της εκδήλωσης, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από την υπογραφή της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αλλά και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και της ευαισθησίας που έχει δείξει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αναφορικά με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που φτάνουν στη χώρα μας», σημείωσε η Λίνα Μενδώνη στην απόφασή της ύστερα από την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου.