ΕΛΛΑΔΑ

«Καρφί» Σακελλαρίδη στον Μητσοτάκη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα: Τι είπε σήμερα ο πρωθυπουργός, τι έκανε πριν τρεις εβδομάδες

Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 24 Νοεμβρίου 2019, 20:21
«Καρφί» Σακελλαρίδη στον Μητσοτάκη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα: Τι είπε σήμερα ο πρωθυπουργός, τι έκανε πριν τρεις εβδομάδες
Facebook Twitter Whatsapp

«Πώς το είπατε αυτό με το "σύνθημα της ανθρωπιάς";» 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα σχολιάζει με ανάρτησή του στο Facebook ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Όπως αναφέρει ο κ. Σακελλαρίδης, «Πριν τρεις βδομάδες με την ίδια υπερηφάνια ψηφιζόταν ο νόμος για το άσυλο και τη διεθνή προστασία. Εκεί οριζόταν ότι τα ασυνόδευτα παιδιά άνω των 15 έτων, δηλαδή το 93% των παραπάνω παιδιών, εξαιρούνται από τις ευάλωττες κατηγορίες και η εξέταση των αιτήσεων ασύλου τους θα γίνεται με ταχύρρυθμες διαδικασίες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ασυνόδευτων παιδιών που έρχονται στην χώρα μας μπορεί να απελαθούν, χωρίς οι αιτήσεις τους να εξεταστούν ουσιαστικά, σε χώρες που κινδυνεύουν ή διώκονται».

Ολόκληρη η ανάρτηση Σακελλαρίδη:

«Ο Πρωθυπουργός ορίζει εθνικούς συντονιστές για τα ασυνόδευτα και δηλώνει υπερήφανα ότι "η Ελλάδα δίνει πρώτη το σύνθημα της ανθρωπιάς" και ότι "κανένα παιδί μόνο". Ωραία όλα αυτά.

Πριν τρεις βδομάδες με την ίδια υπερηφάνια ψηφιζόταν ο νόμος για το άσυλο και τη διεθνή προστασία. Εκεί οριζόταν ότι τα ασυνόδευτα παιδιά άνω των 15 έτων, δηλαδή το 93% των παραπάνω παιδιών, εξαιρούνται από τις ευάλωττες κατηγορίες και η εξέταση των αιτήσεων ασύλου τους θα γίνεται με ταχύρρυθμες διαδικασίες.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ασυνόδευτων παιδιών που έρχονται στην χώρα μας μπορεί να απελαθούν, χωρίς οι αιτήσεις τους να εξεταστούν ουσιαστικά, σε χώρες που κινδυνεύουν ή διώκονται.

Πώς το είπατε αυτό με το "σύνθημα της ανθρωπιάς";» 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις