ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στην Ποσειδώνος: Συμπλοκές φοιτητών με την ΕΛ.ΑΣ στο Καβούρι - Χρήση χημικών και τραυματίες - Βίντεο

Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 29 Νοεμβρίου 2019, 14:35
Facebook Twitter Whatsapp

Οι νεαροί φοιτητές προσπάθησαν να πλησιάσουν το ξενοδοχείο που πραγματοποιείται η σύνοδος των Πρυτάνεων

Επεισόδια σημειώθηκαν στη λεωφόρο Ποσειδώνος προς Σούνιο στο Καβούρι, μεταξυ φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων, με αφορμή τη σύνοδο των Πρυτάνεων που είχε προγραμματιστεί σε ξενοδοχείο της περιοχής. 

Οι φοιτητές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και η αστυνομία να κάνει χρήση χημικών. Μάλιστα πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από την αστυνομία, κάνουν λόγω και για τραυματισμούς νεαρών.

Συμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι Πρύτανεις ζήτησαν να συσταθεί μια αντιπροσωπεία τον φοιτητών για να παρευρευθεί στη Σύνοδο, εκείνοι δεν το δέχτηκαν, με αποτέλεσμα να προκληθεί η ένταση, καθώς οι οδηγίες της αστυνομίας ήταν να μην επιτροαπεί κανείς να περάσει. 

Όπως ανέφεραν στον κεντρικό δελτίο, υπάρχουν 4 τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ο Πρύτανης βγήκε στον δρόμο για να απαντήσει στις ερωτήσεις των φοιτητών, οι οποίοι ωστόσο δεν έμειναν ευχαριστημένοι από αυτά που άκουσαν. 

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου, προς Σούνιο.

Για «απρόκλητη επίθεση» κάνει λόγο η ΚΝΕ 

Η ΚΝΕ καταγγέλλει την "απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον φοιτητών, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Καβούρι, με συνέπεια τον τραυματισμό 4 φοιτητών, μελών της ΚΝΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο". 

"Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει τον αυταρχισμό θέλοντας να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου», προκειμένου να σαρώσει ό,τι δικαίωμα έχει απομείνει στον λαό και τη νεολαία, να περάσει το νομοσχέδιο, που διαμορφώνει ένα ακόμα πιο ακριβό εκπαιδευτικό σύστημα για τις λαϊκές οικογένειες. Η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την καταστολή. Αυτό επιβεβαιώνεται με όλες τις κυβερνήσεις" επισημαίνει η ΚΝΕ προσθέτοντας ότι "είναι απολύτως καταδικαστέα η στάση των πρυτάνεων, που αντί να ακούσουν τους φοιτητές και τους συλλόγους τους, τα προβλήματά τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους λόγω της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων, τις διεκδικήσεις τους, καλούν αστυνομικές δυνάμεις, στήνουν κλούβες, προχωρούν σε λοκ άουτ σχολών!" 

"Καμία αναμονή! Κανένας φόβος! Ο αγώνας των φοιτητών μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων φοιτητών στις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες και τις κινητοποιήσεις, στη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων τους στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή. 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!" καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΝΕ.