ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα δίνεται το επίδομα γέννας – Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου 2019, 23:00 / Ανανεώθηκε 2 Δεκεμβρίου 2019, 23:27
Facebook Twitter Whatsapp

Αλλάζει ο χρόνος χορήγησης των επιδομάτων

Εντός της εβδομάδας κατατίθεται το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας. Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε μιλώντας στο STAR σε όλα όσα προβλέπει για τους όρους, τα εισοδηματικά κριτήρια και τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος γέννας.

Σε δυο δόσεις το επίδομα γέννας

«Πρόκειται για ένα πραγματικά οριζόντιο δημογραφικό μέτρο,  όχι τόσο προνοιακό και από 1.1.2020 για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα θα δίνονται αυτά τα 2000 ευρώ»  τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η κ. Μιχαηλίδου, διευκρίνισε πως δεν θα δοθεί επίδομα στις οικογένειες με πολύ υψηλά εισοδήματα. «Για μία μητέρα ή έναν δικαιούχο- αν είναι ο πατέρας που έχει την επιμέλεια του παιδιού- το εισόδημα είναι 40.000 ευρώ, 60.000 για το ζευγάρι και 10.000 ευρώ για κάθε παιδί που ήδη υπάρχει. Δηλαδή μία οικογένεια η οποία έχει ήδη δύο παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα κάτω από 80.000 ευρώ για να λάβει στο τρίτο της παιδί επίδομα γέννας».

Τέλος επεσήμανε πως αλλάζει ο χρόνος χορήγησης των επιδομάτων: «Προσπαθήσαμε να διευκολύνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας αντί κάθε επίδομα να έχει τη δική του ημερομηνία καταβολής από εδώ και στο εξής κάθε τελευταία εργάσιμη του μήνα κάθε επίδομα που χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ - δηλαδή το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα στέγασης, το επίδομα παιδιού των ανασφάλιστων υπερηλίκων- θα καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη του μήνα ώστε να υπάρχει σαφήνεια και απλότητα ως προς τις παροχές αυτές».