ΕΛΛΑΔΑ

Φόβος και τρόμος οι πορτοφολάδες στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 3 Δεκεμβρίου 2019, 22:24
Facebook Twitter Whatsapp

Οι ελαφροχέρηδες των αστικών είναι μάστιγα

Οι πορτοφολάδες έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος του επιβατικού κοινού στη Θεσσαλονίκη. Καθημερινά κρούσματα κλοπών καταγγέλλονται στην αστυνομία. Οι σπείρες των επιτηδείων εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό, ενώ κάποιες φορές παραπλανούν τα θύματά τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Σύμφωνα με το Star, μπαίνουν με τσάντες και πορτοφόλια μέσα στο λεωφορείο αλλά δεν ξέρουν αν θα κατέβουν με αυτά στην επόμενη στάση. Οι ελαφροχέρηδες των αστικών είναι μάστιγα στη Θεσσαλονίκη. Τον προηγούμενο χρόνο καταγράφηκαν από την αστυνομία 1760 κλοπές μέσα σε λεωφορεία της πόλης.

Ο κόσμος παίρνει τα μέτρα του προκειμένου να προστατευτεί χρησιμοποιώντας εσωτερικές τσέπες, διπλοκλειδωμένες τσάντες, κατάλληλη τοποθέτηση πολύτιμων αντικειμένων.

Οι δράστες χρησιμοποιούν τη μέθοδο της απασχόλησης με ένα χάρτη, ζητούν οδηγίες και ο συνεργός κλέβει το ανυποψίαστο θύμα.

Στην Αθήνα συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω τέσσερις ανήλικες αλλοδαπές 14,15,17 και 18 ετών κάτω από την Ακρόπολη. Οι νεαρές ζητούσαν οδηγίες από τους πρόθυμους και ευγενικούς πολίτες ενώ την ίδια ώρα έκλεβαν τις τσέπες και τσάντες τους.