ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Προσοχή! Έρχεται παγωμένη βροχή

Δημοσίευση 4 Δεκεμβρίου 2019, 00:00 / Ανανεώθηκε 4 Δεκεμβρίου 2019, 00:40
Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Προσοχή! Έρχεται παγωμένη βροχή
Facebook Twitter Whatsapp

Τι έγραψε στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος 

Για ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και επιδείνωση του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Με ανάρτησή του στην σελίδα του στο Facebook, ο κ. Αρναούτογλου αναφέρεται στο φαινόμενο της παγωμένης βροχής που εντοπίζεται στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας από απόψε το βράδυ.

«Προσοχή σ' αυτούς που βρίσκονται ή κινούνται στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας (πάνω περίπου από τα 1000 μέτρα) στο φαινόμενο της παγωμένης βροχής (black ice)» γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου για το σκηνικό του καιρού. Όπως εξηγεί, η βροχή που πέφτει συναντά το παγωμένο έδαφος καθώς η θερμοκρασία στην περιοχή κυμαίνεται γύρω και λίγο κάτω από το μηδέν και σαν κερί παγώνει ακαριαία, κάνοντας το οδόστρωμα επικίνδυνα ολισθηρό και δημιουργώντας ένα στρώμα πάγου σε δρόμους και άλλες επιφάνειες όπως αυτοκίνητα κλπ.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη καιρού του Σάκη Αρναούτογλου, μέσα στις επόμενες ώρες στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας «θα προστεθούν και εκατοστά χιονιού κάνοντας το οδόστρωμα ακόμα πιο επικίνδυνο!».