ΕΛΛΑΔΑ

Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών στο «Ραντάρ» για Κουκάκι: «Επί 3μιση ώρες δεχόμασταν αντικείμενα – Μας ευτελίζουν – Έπρεπε να παρέμβουμε»

Δημοσίευση 13 Ιανουαρίου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 23 Ιανουαρίου 2020, 17:18
Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών στο «Ραντάρ» για Κουκάκι: «Επί 3μιση ώρες δεχόμασταν αντικείμενα – Μας ευτελίζουν – Έπρεπε να παρέμβουμε»
Facebook Twitter Whatsapp

«Τον εξοπλισμό τον πληρώνουμε από την τσέπη μας»

Την κατάσταση που επικράτησε στις επανεκκενώσεις των κτηρίων στο Κουκάκι σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορούν να ευτελίζουν τους αστυνομικούς και να τους στέλνουν στο νοσοκομείο.

«Δεν συμφωνώ με την εικόνα στις καταλήψεις των Εξαρχείων. Έχουμε αξιοπρέπεια σαν αστυνομικοί. Δεν μπορώ να βλέπω τους αστυνομικούς σαν Ρωμαίους σε γαλατικό χωριό, με τις ασπίδες πάνω από τα κεφάλια τους, να δέχονται αντικείμενα επί 3μιση ώρες και να τους ευτελίζουν βάφοντάς τους. Αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει στους αστυνομικούς. Αν είναι να σπάσω πέντε χέρια για να με συμπαθεί ο κόσμος δεν το θέλω. Δεν θέλω να με βλέπει σαν κακομοίρη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυροειδάκος στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και αναφέρθηκε στο αν η ΕΛ.ΑΣ θέλει τις κάμερες στις επιχειρήσεις της:

«Με ενοχλεί η εικόνα επιχειρησιακά, όχι για τις κάμερες. Όταν έρθουν οι κάμερες τότε ο κόσμος θα καταλάβει τι τραβάει ο αστυνομικός. Επί 3μιση ώρες δεχόμασταν αντικείμενα. Έπρεπε να παρέμβουμε. Ο αστυνομικός είναι για να είναι υπηρέτης του πολίτη, τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν μας απασχολούν. Εμένα με απασχολεί που βρήκα έξι τραυματίες στο νοσοκομείο και ο εξοπλισμός τους, τον οποίο έχουν πληρώσει από την τσέπη τους, για πέταμα. Ένας αστυνομικός , για να μπορεί να αντιμετωπίσει όλα αυτά που συμβαίνουν και να γυρίσει στο σπίτι του, αν δεν βάλει από την τσέπη του χρήματα, δεν θα είναι σίγουρος. Αυτά που δίνει η πολιτεία δεν αρκούν, αν και τώρα γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να δοθεί νέος εξοπλισμός».

Όσο για την τιμωρία των συλληφθέντων από τις καταλήψεις: «Η βαριά σωματική βλάβη θεωρείται πλημμέλημα. Όχι μόνο φεύγουν, αλλά μπορεί να τους δείτε μέσα σε άλλες καταλήψεις. Αυτό που ξέρω είναι ότι κουραστήκαμε να μας χρησιμοποιούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις σαν στρατιωτάκια τους. Ο κόσμος είναι δίπλα μας πλέον, βλέπουν τα παιδιά τι αγώνα δίνουν και ξέρει ότι ο αστυνομικός είναι κομμάτι του λαού. Είναι δίπλα του. Είναι παιδιά καταρτισμένα που θέλουν να προσφέρουν».