ΕΛΛΑΔΑ

Πάκος στο «Εκτός Γραμμής» για επιχειρήσεις στο Κουκάκι: «45 χρόνια συγκεκριμένες μειοψηφίες προστατεύονται»

Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιανουαρίου 2020, 15:15
Facebook Twitter Whatsapp

«Μηνύσεις και αγωγές σε όσους στέλνουν αστυνομικούς στο νοσοκομείο»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις επανεκκένωησης κτηρίων στο Κουκάκι, την επίθεση που δέχτηκαν οι αστυνομικοί και για το τι φταίει και υπάρχουν αυτά τα περιστατικά.

«Όταν  υπάρχουν περιστατικά που πιστεύουν ότι ο αστυνομικός έκανε υπερβολή, συζητάμε και το καταδικάζουμε, αλλά ο αστυνομικός είναι ένας πολύ σημαντικός υπάλληλος. Θα ήθελα λοιπόν, όταν ο αστυνομικός δέχεται όλα αυτά που δέχτηκε στο Κουκάκι, να είναι ανάλογη η ρητορική, γιατί αλλιώς κάτι συμβαίνει», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πάκος στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε σχετικά με τα non paper του ΣΥΡΙΖΑ που παρομοίασαν το σκηνικό στο Κουκάκι με Βαγδάτη, με ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ:

«Ποια είναι η Βαγδάτη; 45 χρόνια κάποιες συγκεκριμένες μειοψηφίες έχουν όλη την αστυνομία γύρω γύρω να τους κάνει τον θηριοδαμαστή. Ασχολείται όλη η αστυνομία με αυτούς, δεν καταφέρνει να τους κάνει ποτέ καλά, γιατί προφανώς προστατεύονται. Προστατεύονται όταν αυτός δεν κατηγορείται για κακούργημα, αλλά για πλημμέλημα».

«Δεν γίνεται να υπάρχουν αυτά τα πλάνα σε πανελλήνια μετάδοση. Δεν γίνεται να γίνεται μια επιχείρηση και να είναι κάμερες απ’ έξω και μετά να κάνουμε αναλύσεις. Οι εικόνες που δόθηκαν μετά από την αστυνομία καλώς δόθηκαν. Βλέπαμε πλάνα να δέχονται οι αστυνομικοί αντικείμενα από κάποιον κύριο, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι στο σπίτι του», τόνισε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Εμείς παρασταθήκαμε ως Πολιτική Αγωγή για τους τραυματίες αστυνομικούς, από εδώ και πέρα, σε κάθε τέτοια περίπτωση, θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με μηνύσεις και αγωγές. Δεν μπορεί άλλο τον αστυνομικό που θέλετε να σας προστατεύσει να τον κάνουν έτσι και ο καθένας, εκ της πολιτικής τους ιδεολογίας να τον κρίνει».

Για το τι φταίει: «Η ρητορική δύο μηνών για αστυνομική βία και αυθαιρεσία και οι τηλεδίκες οδηγούν σε τέτοιου είδους περιστατικά. Δεν μπορεί να κατηγορείται συλλήβδην ένα σώμα».