ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση τούρκων χάκερς σε ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 17 Ιανουαρίου 2020, 20:10
Επίθεση τούρκων χάκερς σε ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες
Facebook Twitter Whatsapp

Ποιες σελίδες «έριξαν» σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους

Η Anka Neferler, ομάδα Τούρκων χάκερ, ισχυρίζεται ότι «χάκαρε» ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες.

Ανάμεσα στις ιστοσελίδες περιλαμβάνεται αυτή της ΕΥΠ, της ελληνικής Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του χρηματιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών.

Την είδηση μεταδίδουν και τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Σε κάθε περίπτωση ορισμένες από τις προαναφερθείσες ιστοσελίδες δείχνουν να έχουν «πέσει» και δεν είναι προσβάσιμες στο κοινό. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις έγινε αντιληπτή η κυβερνοεπίθεση από τις ελληνικές αρχές, οι κρατικές ιστοσελίδες «κατέβηκαν» για να προστατευτούν τα δεδομένα των σέρβερς.

Στο μήνυμά τους στη σελίδα τους στο Facebook, οι Τούρκοι χάκερς δείχνουν ξεκάθαρα την ενόχλησή τους για την εμπλοκή της Ελλάδας στη Λιβύη.

Το μήνυμα αναφέρει:

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει απειλήσει την Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο. Τώρα απειλεί και για τη διάσκεψη για τη Λιβύη.

Η Ελλάδα άρχισε πάλι να έχει φαγούρα. Είπαμε να ξυθούμε κι εμείς λίγο!! Μέχρι να το αποφασίσουμε εμείς, σύνδεση γιοκ! Ελλάδα, μαζέψου!»

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές η επίθεση περιορίστηκε στην υπερφόρτωση της γραμμής με αποτέλεσμα την πτώση της ιστοσελίδας, αλλά αποκρούστηκε οποιαδήποτε προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων ή ανάρτησης μηνύματος των δραστών. Κατά τις ίδιες πηγές μάλιστα από τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων των τεχνικών ασφαλείας δεν προκύπτει ότι την κυβερνοεπίθεση έκαναν Τούρκοι χάκερς, αν και οι έρευνες συνεχίζονται. Αυτή την ώρα οι τεχνικές υπηρεσίες της Βουλής έχουν ρίξει εσκεμμένα την επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να αποφορτιστεί και να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της.

Οι περισσότερες από τις ιστοσελίδες τώρα λειτουργούν κανονικά, αλλά χρειάστηκαν κάποιο διάστημα για να επανέλθουν και να είναι ξανά στον «αέρα».

Οι ιστοσελίδες:

http://www.nis.gr

https://www.hellenicparliament.gr

https://www.mfa.gr

https://www.athexgroup.gr

http://www.e-gif.gov.gr

https://minfin.gr

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr