ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή μαφιόζικη εκτέλεση στη Βάρη: Αυτά είναι τα δύο θύματα - Το παρελθόν τους και τα εντάλματα σύλληψης (Φωτογραφίες)

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιανουαρίου 2020, 12:09
Διπλή μαφιόζικη εκτέλεση στη Βάρη: Αυτά είναι τα δύο θύματα - Το παρελθόν τους και τα εντάλματα σύλληψης (Φωτογραφίες)
Facebook Twitter Whatsapp

Τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των τεσσάρων δραστών που εκτέλεσαν εν ψυχρώ δύο άνδρες σε ταβέρνα της Βάρης, τα στοιχεία για τα θύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενισχύουν το σενάριο περί ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Για τα δύο θύματα, τον Ιγκόρ Ντέντοβιτς (Igor Dedovic) και Στεβάν Σταμάτοβιτς (Stevan Stamatovic), (43 ετών) - εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης από το 2018, για υποθέσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά, ανθρωποκτονία, ξέπλυμα, ενώ διερευνάται και η εμπλοκή τους σε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.

Μάλιστα, οι δράστες τους πυροβόλησαν στο κεφάλι με τουλάχιστον δέκα σφαίρες να πέφτουν μέσα στην ταβέρνα, γεγονός που δείχνει πως επρόκειτο για μαφιόζικη εκτέλεση.

                                                    Ο Στεβάν Σταμάτοβιτς

                                                       Ο Ιγκόρ Ντέντοβιτς

Φατρίες

Τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», διατείνεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι».

Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.

Εκτέλεση με δύο όπλα 

Σε συμβόλαιο θανάτου παραπέμπει ο τρόπος που εκτελέστηκαν οι δύο άνδρες μέσα στην ταβέρνα.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν δύο διαφορετικά όπλα, ενώ μπήκαν στο κατάστημα ως πελάτες, έχοντας μόνο καλύψει πρόχειρα με κασκόλ μέρος των χαρακτηριστικών των προσώπων τους.

Οι κινήσεις τους και οι δολοφονίες των δύο ανδρών, ενός Μαυροβούνιου και ενός Σλοβένου, έχουν καταγραφεί από κάμερες που υπάρχουν στην επιχείρηση και εξετάζεται καρέ-καρέ το βιντεοληπτικό υλικό από στελέχη της ασφάλειας.