ΕΛΛΑΔΑ

Κάτοικος Κίνας στο «Εκτός Γραμμής» για κοροναϊό: «Σκέφτονται να κλείσουν τα σύνορα της χώρας – Πρόστιμο σε όσους κυκλοφορούν χωρίς μάσκα»

Δημοσίευση 27 Ιανουαρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 3 Φεβρουαρίου 2020, 15:47
Κάτοικος Κίνας στο «Εκτός Γραμμής» για κοροναϊό: «Σκέφτονται να κλείσουν τα σύνορα της χώρας – Πρόστιμο σε όσους κυκλοφορούν χωρίς μάσκα»
Facebook Twitter Whatsapp

«Όλοι μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε έξαρση βρίσκεται στην Κίνα ο φονικός κοροναΐός, ο νέος ιός ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 81 ανθρώπους και κρατά σε καραντίνα πολλές πόλεις της χώρας.

Ο Άρης Καμπανός, κάτοικος της πρωτεύουσας Τσεγκμντου, μίλησε στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα, για την κατάσταση που επικρατεί.

«Όλη η Κίνα περιμένει. Όλοι βγαίνουμε έξω με μάσκες και σήμερα ακούσαμε ότι θα έχει πρόστιμα σε όσους δεν φοράνε όταν κυκλοφορούν στον δρόμο. Στο μετρό υπάρχουν μηχανήματα που μετρούν τη θερμοκρασία, αν και δεν κυκλοφορεί κανείς πλέον με το μετρό. Όλοι μένουν στα σπίτια τους και έχουν κλείσει τα μεγάλα καταστήματα», τόνισε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Υπάρχουν 18-20 περιστατικά στην περιοχή. Το σχολείο που εργάζομαι αποφάσισε να παραμείνει κλειστό μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου. Δεν σκέφτομαι να γυρίσω στην Αθήνα, τουλάχιστον ακόμα. Άλλωστε έχουν αρχίσει να ακυρώνονται πακέτα ταξιδιών για το εξωτερικό, ενώ υπάρχει σκέψη να κλείσουν τα σύνορα για τους Κινέζους και απαγορεύεται η έξοδος».