ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ στο «Ραντάρ» για κορωνοϊό: «Είμαστε σε επιφυλακή»

Δημοσίευση 28 Ιανουαρίου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 3 Φεβρουαρίου 2020, 14:03
Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ στο «Ραντάρ» για κορωνοϊό: «Είμαστε σε επιφυλακή»
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν υπάρχει κρούσμα στη χώρα μας»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, αναφέρθηκε στην επιδημία του νέου κορωνοϊού που έχει ξεσπάσει στην Κίνα και απειλεί την Ευρώπη, με τα πρώτα κρούσματα να έχουν εμφανιστεί ήδη σε Γαλλία και Γερμανία.

«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας είναι σε επιφυλακή. Κρούσμα δεν υπάρχει στη χώρα μας, βέβαια αυτό μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, όπως και στην Ευρώπη. Είμαστε σε εγρήγορση», δήλωσε μεταξύ άλλων στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο για τον κοροναΐο και αναφέρθηκε στην εποχική γρίπη:

«Η εικόνα φέτος είναι συγκρίσιμη με πέρσι. Δεν είναι κάτι διαφορετικό, είναι η αναμενόμενη εικόνα της εποχικής γρίπης. Αυτό που πρέπει να κάνει ο κόσμος για να προστατευθεί είναι το εμβόλιο και προλαβαίνουν και οι τελευταίοι, καθώς η γρίπη αναμένεται ότι θα διαρκέσει ως τα τέλη Απριλίου».

Για το ποια είναι τα συνήθη μέτρα πρόληψης: «Όταν κάποιος είναι άρρωστος απομακρυνόμαστε και πλένουμε τα χέρια μας συχνά ή βάζουμε μάσκα σε χώρο που δημιουργείται συνωστισμός. Η υγιεινή των χεριών είναι σημαντική, είναι ο πιο σύνηθες τρόπος για να κολλήσεις».