ΕΛΛΑΔΑ

Συνήγορος του πατέρα της Βαλεντίν: Ζει η μητέρα – Η επτάχρονη πήγε στη Γαλλία με τη θεία της

Δημοσίευση 12 Φεβρουαρίου 2020, 23:00 / Ανανεώθηκε 12 Φεβρουαρίου 2020, 23:21
Facebook Twitter Whatsapp

«Ο πατέρας συνειδητοποίησε εξ' αιτίας και της οικονομικής δυσχέρειας ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η βιολογική μητέρα της Βαλεντίν ζει από την άνοιξη του 2019 στο Κονγκό για την οποία ο πατέρας είχε την πεποίθηση τα τελευταία 3-4 χρόνια που ευρίσκετο νωρίτερα στο Κονγκό ότι δεν ήταν, πλέον, στη ζωή. Την είχε συναντήσει, είχαν τακτική επικοινωνία και συνεννοήθηκαν πώς θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι της Βαλεντίν στις 21/12/2019 στη Γαλλία», δήλωσε ο συνήγορος του πατέρα της 7χρονης, Βασίλης Νουλέζας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο συνήγορος τόνισε πως «η 7χρονη Βαλεντίν συνοδευόταν από την αδελφή της βιολογικής της μητέρας που ήρθε στις 18/12 στην Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσης με τον πατέρα και με το διαβατήριο της ανήλικης κόρης της που μοιάζει με τον Βαλεντίν ταξίδεψε στη Γαλλία και πήγε στη μητέρα της», είπε ακόμη ο κ. Νουλέζας και πρόσθεσε: «Γιατί; Διότι ο πατέρας συνειδητοποίησε εξ' αιτίας και της οικονομικής δυσχέρειας ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα».

«Το χειρίστηκε, όμως, λανθασμένα και είναι αντιμέτωπος με τις βαριές κατηγορίες», επισήμανε ακόμη ο κ. Νουλέζας, ο οποίος αναφέρθηκε στις κακουργηματικές πράξεις του πελάτη του τονίζοντας ότι τον εξουσιοδότησε να πει στην κοινή γνώμη ότι εκτός του ότι είναι πραγματικά μετανιωμένος για την ανοησία του, ζητεί συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία.

Εν συνεχεία ο κ. Νουλέζας χρέωσε αδράνεια και ολιγωρία στην ΕΛ.ΑΣ., όταν δέχθηκε ερώτηση για το αν θα γίνει εξέταση DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο πελάτης του είναι πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν. «Αυτά τα στοιχεία που είναι κρίσιμα, έπρεπε να είχαν αξιοποιηθεί τα πρώτα 24ωρα», υπογράμμισε.

Για κακούργημα κατηγορείται o πατέρας

Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος στον πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν που δηλώθηκε εξαφανισμένη τον περασμένο Δεκέμβριο και τελικώς εντοπίστηκε σήμερα στην Γαλλία.

Ο πατέρας της μικρής, καθώς και ένας ακόμη άντρας, κατηγορούνται για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος τους. Επιπλέον οι δύο αλλοδαποί είναι αντιμέτωποι και με τις πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr