ΕΛΛΑΔΑ

«Έξυπνες» πινακίδες στον Βόλο - Καταγραφή ρύπανσης και κίνησης στους δρόμους

Δημοσίευση 13 Φεβρουαρίου 2020, 23:00 / Ανανεώθηκε 13 Φεβρουαρίου 2020, 11:33
«Έξυπνες» πινακίδες στον Βόλο - Καταγραφή ρύπανσης και κίνησης στους δρόμους
Facebook Twitter Whatsapp

Σε έξι καίρια σημεία της πόλης

Χρηστικές ηλεκτρονικές πινακίδες που θα ενημερώνουν τους κατοίκους και επισκέπτες του Βόλου για την αέρια ρύπανση και την κίνηση στους δρόμους, πρόκειται να τοποθετηθούν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Η πρωτοβουλία για την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών πολυεργαλείων ενημέρωσης προέρχεται από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργο Σαχαρίδη, ο οποίος μετέχει στην ομάδα επιστημόνων που μελετά το πρόβλημα της αυξημένης αέριας ρύπανσης στον Βόλο, το δε οικονομικό κόστος αναλαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως ανακοινώθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, με αφορμή την μεγάλη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα περί της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που επικρατεί στον Βόλο.

Οι χρηστικές ηλεκτρονικές πινακίδες θα είναι αρκετές και θα τοποθετηθούν σε νευραλγικά σημεία του Βόλου, ώστε να ενημερώνουν τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση στους δρόμους και ταυτόχρονα θα έχουν ένδειξη για την αέρια ρύπανση, καθώς θα είναι συνδεδεμένες με τους σταθμούς μέτρησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας. Η ένδειξη προβλέπεται ότι θα χρωματίζεται ανάλογα με τον βαθμό επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας από τους ρύπους.

Για όλη αυτή την προσπάθεια υπήρξε συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας όπου συζητήθηκε και αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την τοποθέτηση των ηλεκτρονικών «έξυπνων» πινακίδων σε έξι καίρια σημεία της πόλης.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr