ΕΛΛΑΔΑ

Πώς ένας 7χρονος βοήθησε τις αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση εξαφάνισης της Βαλεντίν

Δημοσίευση 13 Φεβρουαρίου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 13 Φεβρουαρίου 2020, 21:00
Facebook Twitter Whatsapp

Η πληροφορία αυτή οδήγησε στη σύλληψη του πατέρα

Η μαρτυρία ενός 7χρονου αγοριού φαίνεται πως βοήθησε τις ελληνικές αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση της «εξαφάνισης» της μικρής Βαλεντίν από το Κονγκό.

Το κοριτσάκι που βρέθηκε σώο στη Γαλλία, κοντά στη βιολογική μητέρα του όπως αποκάλυψε και η εξέταση του DNA, είχε εκμυστηρευτεί στον καλύτερό της φίλο στο σχολείο, ότι έψαχνε ένα καλύτερο σχολείο στο εξωτερικό.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, αυτή η πληροφορία που έφτασε στα χέρια των αστυνομικών αρχών λίγο μετά τα Χριστούγεννα, αποτέλεσε και αφορμή ώστε ο πατέρας της 7χρονης να μπει στο «μικροσκόπιο».

Τέλος καλό όλα καλά

Σημειώνεται ότι η γαλλική αστυνομία έστειλε επίσημη ενημέρωση στις ελληνικές αρχές για την εξέταση της γυναίκας που υποστήριζε ότι είναι η βιολογική μητέρα της Βαλεντίν.

Σύμφωνα με το star.gr, η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε συνεντεύξεις τόσο στη γυναίκα όσο και στο 7χρονο κορίτσι και έκρινε ότι πρόκειται αναμφίβολα για τη μητέρα της μικρής Βαλεντίν, η οποία βρισκόταν στη Γαλλία από το 2015. 

Όπως μάλιστα αναφέρουν, η γυναίκα μιλά και γράφει άπταιστα γαλλικά, ενώ έχει ξεκινήσει και τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να γραφτεί το παιδί σε γαλλικό σχολείο.

Η μικρή Βαλεντίν έδωσε πληροφορίες στις Αρχές για το πώς έφτασε στη Γαλλία, ενώ η μητέρα ζήτησε να μην κοινοποιηθεί πουθενά η διεύθυνση κατοικίας της.

Σύμφωνα μάλιστα με τους Γάλλους, το παιδί βρίσκεται σε οικογενειακό περιβάλλον συνεπώς δεν χρειάζεται να επιληφθούν οι υπηρεσίες πρόνοιας της Γαλλίας. Σχετικά με την ψυχοσύνθεση της μικρής, αναφέρουν ότι είναι χαρούμενη και υγιής. 

Αν οι ελληνικές αρχές επιμείνουν στο θέμα του DNA αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω της δικαστικής συνδρομής, με τον αναμενόμενο χρόνο που απαιτείται για το σύνολο της διαδικασίας σε αυτές τις περιπτώσεις να ανέρχεται σε τέσσερις έως έξι μήνες.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr