ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Χίου στο «Εκτός Γραμμής» για μεταναστευτικό: «Αρνούμαστε τετελεσμένες αποφάσεις»

Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 14 Φεβρουαρίου 2020, 12:04
Δήμαρχος Χίου στο «Εκτός Γραμμής» για μεταναστευτικό: «Αρνούμαστε τετελεσμένες αποφάσεις»
Facebook Twitter Whatsapp

«Ο κόσμος στα νησιά αρχίζει να διχάζεται»

Ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης ξεκαθάρισε ότι τα νησιά δεν αποδέχονται τετελεσμένες αποφάσεις και ζητά από την κυβέρνηση να ανοίξει ξανά διαύλους επικοινωνίας για να βρεθεί η λύση για το μεταναστευτικό/προσφυγικό.

«Αυτό που ζητάμε είναι με κάθε δυνατό τρόπο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στα θέματα των κυβερνητικών χειρισμών. Αυτό βέβαια απαιτεί από όλους σύνεση, λογική, ενότητα και πάνω από όλα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τα κέντρα λήψης αποφάσεων», δήλωσε μεταξύ άλλων στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να αποκατασταθούν. Αν δεν συζητήσουμε λύσεις δεν πρόκειται να δοθούν. Αρνούμαστε τετελεσμένος αποφάσεις χωρίς να έχει προηγηθεί ένας εξαντλητικός διάλογος. Οι τοπικές κοινωνίες διχάζονται. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που οι τοπικές αρχές διχάζονται. Αρχίζει να διαχωρίζεται η κοινωνία σε πατριώτες, σε ενδοτικούς, σε μειοδοσίες κλπ. Ακόμα και κάποιοι οι οποίοι έχουν λογική φωνή, αντιμετωπίζουμε τη δυσπιστία ενός μέρους των συμπολιτών μας εξαιτίας των παλινωδιών από τα προηγούμενα χρόνια μέχρι τους τελευταίους μήνες»

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr