ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανικά ΜΜΕ: Ετοιμάζουν πόρισμα που αποδίδει τον θάνατο Κατσίφα σε αυτοκτονία - Διαψεύδει τα δημοσιεύματα η εισαγγελία

Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 15 Φεβρουαρίου 2020, 22:06
Αλβανικά ΜΜΕ: Ετοιμάζουν πόρισμα που αποδίδει τον θάνατο Κατσίφα σε αυτοκτονία - Διαψεύδει τα δημοσιεύματα η εισαγγελία
Facebook Twitter Whatsapp

Τους επόμενους μήνες αναμένεται και το επίσημο πόρισμα της εισαγγελίας Αργυροκάστρου

«Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν πυροβολήθηκε από τη RENEA (Αλβανικές Ειδικές Δυνάμεις), αλλά αυτοκτόνησε». Αυτό αναφέρουν αλβανικά ΜΜΕ που επικαλούνται πως γνωρίζουν το περιεχόμενο του πολυαναμενόμενου πορίσματος, σύμφωνα με το himara.gr.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, οι δύο σφαίρες που βρέθηκαν μία στο κάτω μέρος του σαγονιού και μία στο στήθος δείχνουν πως ο Κ. Κατσίφας έθεσε τέλος στη ζωή του και πως οι κλήσεις για διαπραγματεύσεις από πλευράς των αστυνομικών απέβησαν άκαρπες και δεν κατάφεραν να τον συνετίσουν, ούτως ώστε να μην βλάψει τον εαυτό του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ανακριτές κάνουν λόγο για πυροδότηση της σφαίρας από τον ίδιο σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα, μιας και όπως λένε, αυτό έγινε αντιληπτό από την πίεση με την οποία ο ίδιος πάτησε τη σκανδάλη. Επίσης, αναφέρουν πως ο έλεγχος στα όπλα των αστυνομικών δεν φανέρωσε ίχνη κάποιας ενέργειας πυροβολισμού και πλάι στο άψυχο σώμα του Κ. Κατσίφα βρέθηκαν το αυτόματο όπλο του και μερικοί κάλυκες πιθανόν από το ίδιο όπλο.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται και το επίσημο πόρισμα της εισαγγελίας Αργυροκάστρου, με το όποιο θα κλείσει και ο φάκελος της υπόθεσης.

Σε συσχέτιση με τα παραπάνω, αλβανικό δημοσίευμα κάνει λόγο για μια ακραία – εθνικιστική ενέργεια, με την οποία διερράγησαν οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας και αυτό στην «ευημερούσα» γη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Ναυρίδη, η εισαγγελία Αργυροκάστρου διέψευσε τα δημοσιεύματα και αναφέρει πως πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις.

Πηγή: Himara.gr