ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος ιατροδικαστών για το νεκρό βρέφος: «Τραγικό λάθος - Εγώ θα ζητούσα δημόσια συγγνώμη»

Δημοσίευση 20 Φεβρουαρίου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 20 Φεβρουαρίου 2020, 08:54
Πρόεδρος ιατροδικαστών για το νεκρό βρέφος: «Τραγικό λάθος - Εγώ θα ζητούσα δημόσια συγγνώμη»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Λέων είπε ότι γνωρίζει προσωπικά τον ιατροδικαστή που έκανε την εξέταση και τον εκτιμά αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι σε ένα τέτοιο τραγικό λάθος μπορεί να τον στηρίξει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για σοβαρό λάθος του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη που μίλησε δημόσια για «σεξουαλική κακοποίηση» του 11μηνου βρέφους στο που μεταφέρθηκε νεκρό στο «Αγλαΐα Κυριακού» μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων, ύστερα από τη διάταξη προκαταρκτικής έρευνας από τον υπουργό Δικαιοσύνης για πιθανό πειθαρχικό παράπτωμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου ο κ. Λέων είπε ότι το πρώτο που κάνει ένας ιατροδικαστής πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε εξέταση είναι να λάβει το ιατρικό ιστορικό.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι συνάδελφοι γνώριζαν τη θεραπεία που ελάμβανε το παιδί, τον τρόπο θεραπείας και χορήγησης και δεν το αξιολόγησαν στην αρχική τους κρίση που, αν θέλετε, ήταν και το τραγικό λάθος της υπόθεσης στην αρχική κρίση που μετέδωσαν δημόσια», είπε ο κ. Λέων.

Ο πρόεδρος των Ιατροδικαστών, είπε ότι γνωρίζει προσωπικά τον ιατροδικαστή που έκανε την εξέταση και τον εκτιμά «αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι σε ένα τέτοιο τραγικό λάθος -και το επαναλαμβάνω σε όλους τους τόνους τραγικό λάθος, δεν μπορούμε ως κλάδος ιατροδικαστικός αλλά ούτε και προσωπικά ως φίλος αυτού του ανθρώπου να τον στηρίξω».

Για την οικογένεια που διασύρθηκε από αυτή την τραγική ιστορία, ο κ. Λέων είπε ότι «δείχνει πραγματικά ένα μεγαλείο ψυχής και είναι ένα παράδειγμα για όλους μας». Είπε επίσης πως εάν εκείνος βρισκόταν στην θέση του συναδέλφου του ιατροδικαστή, το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr