ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες: Εξαπατούσε πολίτες τάζοντάς τους διορισμούς – Πώς δρούσε 25χρονη σε νοσοκομείο της Κρήτης

Δημοσίευση 21 Φεβρουαρίου 2020, 23:00 / Ανανεώθηκε 21 Φεβρουαρίου 2020, 23:23
Καταγγελίες: Εξαπατούσε πολίτες τάζοντάς τους διορισμούς – Πώς δρούσε 25χρονη σε νοσοκομείο της Κρήτης
Photo: ΑΡΧΕΙΟΥ
Facebook Twitter Whatsapp

Η 25χρονη, που δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου φέρεται σε κάποιους να έταζε διορισμούς είτε σε κάποιες υψηλόβαθμες θέσεις, είτε στην Αστυνομία είτε στο ΕΚΑΒ, και σε άλλους επιδόματα, όλα φυσικά με το αζημίωτο

Διαστάσεις… ντόμινο αποκτούν τις τελευταίες ώρες οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση της 25χρονης απασχολούμενης σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου σύμφωνα με καταγγελίες εξαπατούσε ασθενείς.

Η 25χρονη, που δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου φέρεται σε κάποιους να έταζε διορισμούς είτε σε κάποιες υψηλόβαθμες θέσεις, είτε στην Αστυνομία είτε στο ΕΚΑΒ, και σε άλλους επιδόματα, όλα φυσικά με το αζημίωτο.

Όπως κατήγγειλαν στο zarpanews.gr δύο γυναίκες από το Ηράκλειο, η πρωταγωνίστρια της υπόθεσης, σε βάρος της οποίας έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Ασφάλεια Ηρακλείου για τις κατηγορίες της απάτης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα και της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, φέρεται να παρίστανε την ιδιαιτέρα Διευθυντή  Κλινικής του νοσοκομείου.

«Κυκλοφορούσε σαν «κυρία» σε γραφεία γιατρών με λευκή ιατρική στολή, καρτελάκι στο πέτο με όνομα και φωτογραφία, είχε ελεύθερη πρόσβαση οποιαδήποτε ώρα σε φακέλους με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ασθενών, σφραγίδες, έγγραφα και γενικά «έλυνε και έδενε» στο νοσοκομείο, χωρίς να μπορεί να της μιλήσει κανείς» υποστήριξε στο zarpanews.gr μία από τις ασθενείς που είχε νοσηλευτεί στην κλινική.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ασφάλειας Ηρακλείου όμως, η νεαρή που παρίστανε τη γιατρό, στην πραγματικότητα ούτε τον… όρκο του Ιπποκράτη είχε δώσει, ούτε άνηκε στο προσωπικό του νοσοκομείου. Ωστόσο, φέρεται να απασχολούνταν στο νοσοκομείο αμισθί ως εθελόντρια από το 2014.

«Συστήνονταν σε ασθενείς και συγγενείς ως ιδιαίτερα του διευθυντή της κλινικής, έμπαινε ανενόχλητη στις επισκέψεις, έκλεινε ραντεβού και έπαιρνε τα ιστορικά από τους ασθενείς. Με δήθεν υψηλές διασυνδέσεις και “κονέ”, έταζε στον κόσμο «λαγούς με πετραχήλια». Δήλωνε ως όνομα το Μ.Π «Βιονευρολόγος», αλλά από ότι έμαθα δεν ήταν αυτό το πραγματικό της όνομα και κυκλοφορούσε με πλαστές ταυτότητες» κατήγγειλε στο zarpanews ένα από τα παρ’ ολίγον θύματα της 25χρονης.

Και λέμε παρ’ ολίγον, γιατί σύμφωνα με άλλη καταγγελία υπήρξαν αρκετοί ασθενείς που εξαπατήθηκαν και έχασαν χρήματά τους. Όπως ισχυρίζονται, η γυναίκα με το ψεύτικο όνομα, χρησιμοποιώντας ως όπλα την εξωτερική της εμφάνιση και την φοβερή πειθώ, έστηνε κομπίνες που δεν της χωράει ο απλός νους.

«Ο γιος μου νοσηλεύτηκε λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας στην κλινική την ίδια περίοδο που εγχειρίστηκα και εγώ» δήλωσε στο zarpanews.gr μια μητέρα. «Αρχικά τον πλησίασε πουλώντας του έρωτες και μολονότι δεν «μάσησε» από το φλερτ της, όντας ψυχολογικά ευάλωτος και άνεργος, δυστυχώς την πίστεψε, που του έταξε ότι μπορεί να τον διορίσει στο ΕΚΑΒ. Έβαλε λοιπόν το παιδί μου να ξε-ασφαλιστεί από το ΙΚΑ όπου δούλευε, γιατί τάχα έπρεπε να φαίνεται άνεργος για να προσληφθεί στο ΕΚΑΒ. Είχε στην κατοχή της επίσημα έγγραφα του ΕΚΑΒ, σφραγίδες του νοσοκομείου και έβαζε το γιο μου να τα υπογράφει για να τα στείλει, δήθεν, η ίδια στη συνέχεια, μιας και εκείνος νοσηλευόταν. Έπειτα του έλεγε, θα πας σε αυτόν τον δικό μου να πιάσεις δουλειά. Σε ερώτηση του γιου μου, πως θα δουλέψω αφού είμαι χειρουργημένος, ισχυρίζονταν πως θα βάλει στη βάρδια του να δουλέψει ο… πατέρας της, είτε άλλοι φίλοι της που θα την εξυπηρετούσαν, μέχρι να μπορούσε να εργαστεί. Γενικά έκανε κουμάντο στα πάντα, έλεγε ότι πίσω της είχε πολύ κόσμο…».

Ωστόσο, η δράση της «μαϊμού”-γιατρού δεν σταμάτησε εκεί, αφού απαγόρευσε από το παιδί να περάσει από το ΚΕΠΑ για να πάρει ένα επίδομα, με πρόφαση ότι για να τον πάρουν στο ΕΚΑΒ δεν πρέπει να φαίνεται ότι είναι ασθενής. Με αποτέλεσμα το θύμα να χάσει και αυτά τα λιγοστά χρήματα, που δικαιούνταν και τα είχε τόσο ανάγκη. «Όλη αυτή η ιστορία για 6 μήνες σε κατάθλιψη το παιδί μου, το οποίο όντας πλέον άνεργος, κάθε που χτύπαγε το τηλέφωνο ή άκουγε σειρήνα του ΕΚΑΒ με ρωτούσε μήπως τον ζήτησαν από το ΕΚΑΒ για να πάει να πιάσει δουλειά…» τόνισε με λυγμούς στο zarpanews.gr η X.O, για το γιο της.

Άλλη περίπτωση…

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ τουλάχιστον 6 άτομα φαίνεται να εξαπατήθηκαν αυτό το διάστημα από την 25χρονη «μετρ του μπλα μπλα». Χάρις σε αυτή την ικανότητα,φέρεται να πήρε 1200 ευρώ για να βάλει το γιο μιας άλλης γυναίκας στην Αστυνομία. Μάλιστα μέσα στον ενθουσιασμό του ο γιος της είπε και σε άλλους γνωστούς πως μπορούσε να τους διορίσει με το αντίστοιχο χρηματικό αντάλλαγμα. Όταν εκείνοι κατάλαβαν πως επρόκειτο για απάτη, απειλούσαν ακόμη και το παιδί της, ότι «στήσανε μαζί τη δουλειά» για να τους φάνε τα χρήματα και ότι θα του έκαναν κακό.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr