ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Συγκέντρωση κατά της δημιουργίας της νέας δομής – Ομάδες περιφρούρησης για να εμποδιστεί η μεταφορά μηχανημάτων στις επιταγμένες εκτάσεις

Δημοσίευση 23 Φεβρουαρίου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 23 Φεβρουαρίου 2020, 21:02
Χίος: Συγκέντρωση κατά της δημιουργίας της νέας δομής – Ομάδες περιφρούρησης για να εμποδιστεί η μεταφορά μηχανημάτων στις επιταγμένες εκτάσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Ξεκίνησαν βάρδιες επί 24ώρου βάσεως

«Είμαστε αναγκασμένοι να πούμε όχι», δήλωσαν εκατοντάδες Χιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αιρετών- πολιτών και πραγματοποίησαν συγκέντρωση το απόγευμα της Κυριακής στο 17ο χιλιόμετρο της οδού Χίου- Βολισσού, όπου έχει γίνει η επίταξη έκτασης για δημιουργία Κλειστού Κέντρου Κράτησης προσφύγων- μεταναστών.

Οι κάτοικοι, κάθε ηλικίας και επαγγελματικής δραστηριότητας δήλωσαν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την περιοχή.

Ήδη από το Σάββατο έχουν ξεκινήσει βάρδιες περιφρούρησης, που πλέον θα είναι σε 24ώρη βάση, έτσι ώστε να δοθεί το σύνθημα και να εμποδιστεί η μεταφορά μηχανημάτων στην περιοχή.

Αντίθετα αναμένονται νωρίς το πρωί της Δευτέρας να βρεθούν στο Αίπος βαρέα οχήματα του Δήμου Χίου, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, ενώ το «παρών» έδωσαν και οι δύο θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Παντελής Βρουλής και Νίκος Νύκτας· όλοι στελέχη της ΝΔ, καθώς επίσης και δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις.

Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές κάλεσαν τον κόσμο να εγγραφεί στις καταστάσεις για τις δίωρες βάρδιες, επί 24ώρη βάση, ενώ τόνισαν ότι όσες διμοιρίες ΜΑΤ και να έρθουν, θα αντιμετωπίσουν την ενότητα του κόσμου.

Πηγή: voreioaigaio.ert.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr