ΕΛΛΑΔΑ

Πού ξεκινούν τριήμερη απεργία οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ

Δημοσίευση 24 Φεβρουαρίου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 24 Φεβρουαρίου 2020, 08:30
Πού ξεκινούν τριήμερη απεργία οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Μιλούν για κινήσεις «συρρίκνωσης» και «απαξίωσης» των ΕΛΤΑ

Τριήμερη απεργία ξεκινούν σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, σύμφωνα με απόφαση του Σωματείου Ταχυδρόμων Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Η απεργία αφορά στον χώρο ευθύνης του σωματείου, και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και το Κιλκίς, ενώ έχει προβλεφθεί λειτουργία των ΕΛΤΑ με προσωπικό ασφαλείας.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο εκφράζει την ανησυχία του για την «έλλειψη σχεδιασμού» για το μέλλον της επιχείρησης και για κινήσεις «συρρίκνωσης» και «απαξίωσης» των ΕΛΤΑ.

«Στις 14 Φεβρουάριου έφυγαν από τη δουλειά 1.200 εργαζόμενοι πανελλαδικά. Το ταχυδρομείο, σήμερα, με φόρτο εργασίας έχει 1.200 εργαζόμενους λιγότερους. Η διανομή μαραζώνει. Καταστήματα κλείνουν και το δίκτυο μας, που είναι μοναδικό, συρρικνώνεται», ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του σωματείου Γιάννης Βαβίτσας, σύμφωνα με το voria.gr.

«Από την περασμένη Δευτέρα δεν μπορούμε να έχουμε το επίπεδο εξυπηρέτησης, ειδικά των ευπαθών ομάδων. Η διαμαρτυρία μας γίνεται για να μπορέσουμε να υπάρχουμε και να τους εξυπηρετούμε. Μπορούμε να σηκώσουμε δύσκολες αποφάσεις, το έχουμε αποδείξει, αλλά να υπάρχει σχεδιασμός για αναπτυξιακή προοπτική, όχι συρρίκνωση», συμπλήρωσε ο ίδιος.