ΕΛΛΑΔΑ

Μεταναστευτικό: Με αποκλεισμούς στους χώρους που θα γίνουν οι κλειστές δομές απαντούν οι κάτοικοι των νησιών στην απόβαση των ΜΑΤ

Δημοσίευση 24 Φεβρουαρίου 2020, 17:00 / Ανανεώθηκε 24 Φεβρουαρίου 2020, 17:09
Μεταναστευτικό: Με αποκλεισμούς στους χώρους που θα γίνουν οι κλειστές δομές απαντούν οι κάτοικοι των νησιών στην απόβαση των ΜΑΤ
Facebook Twitter Whatsapp

Με φορτηγά και μηχανήματα βαρέως τύπου απέκλεισαν τις εισόδους των δρόμων που οδηγούν προς τις εκτάσεις που θα γίνουν οι δομές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δράση ανέλαβαν σήμερα από το πρωί, ομάδες περιφρούρησης πολιτών που έκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στην επιταγμένη περιοχή Καβακλή- Καράβας του Μανταμάδου, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί η νέα δομή για την παραμονή προσφύγων και μεταναστών. Με φορτηγά και μηχανήματα βαρέως τύπου απέκλεισαν τις εισόδους των δρόμων επιτρέποντας την πρόσβαση μόνο κτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται εκεί.

Από το πρωί μαθητές κατέλαβαν το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου του Μανταμάδου διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή της νέας δομής. Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η λαϊκή συνέλευση στο χωριό της Αγίας Παρασκευής σε κατοίκους του οποίου ανήκει μεγάλο μέρος της επιταχθείσας έκτασης. Με σημερινή ανακοίνωση η δημοτική αρχή Μυτιλήνης δηλώνει παρούσα «στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από κοινού με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και β βαθμού».

Με... βάρδιες στη Χίο

«Είμαστε αναγκασμένοι να πούμε όχι», δήλωσαν χθες εκατοντάδες Χιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αιρετών- πολιτών και πραγματοποίησαν συγκέντρωση το απόγευμα της Κυριακής στο 17ο χιλιόμετρο της οδού Χίου- Βολισσού, όπου έχει γίνει η επίταξη έκτασης για δημιουργία Κλειστού Κέντρου Κράτησης προσφύγων- μεταναστών.

Οι κάτοικοι, κάθε ηλικίας και επαγγελματικής δραστηριότητας δήλωσαν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την περιοχή.

Ήδη από το Σάββατο έχουν ξεκινήσει βάρδιες περιφρούρησης, που πλέον θα είναι σε 24ώρη βάση, έτσι ώστε να δοθεί το σύνθημα και να εμποδιστεί η μεταφορά μηχανημάτων στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές κάλεσαν τον κόσμο να εγγραφεί στις καταστάσεις για τις δίωρες βάρδιες, επί 24ώρη βάση, ενώ σύμφωνα με το voreioaigaio.ert.gr τόνισαν ότι όσες διμοιρίες ΜΑΤ και να έρθουν, θα αντιμετωπίσουν την ενότητα του κόσμου.

Απόβαση των… ΜΑΤ στα νησιά

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ αναμένεται να μεταφερθούν σε Χίο και Μυτιλήνη προκειμένου να αποτρέψουν αντιδράσεις των νησιωτών για την δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, στα δυο νησιά θα μετακινηθούν συνολικά 18 διμοιρίες, 9 στη Χίο και 9 στη Μυτιλήνη.

Ήδη στα συγκεκριμένα νησιά, υπάρχει μια διμοιρία που βρίσκεται στα hot spot.

Επίσης σε κάθε νησί θα μεταβούν από 10 άνδρες της ΟΠΚΕ προκειμένου να συνδράμουν όπου τους ζητηθεί.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr