ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΟΕΕ για αστυνομικό: Καταδικάζουμε την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου

Δημοσίευση 25 Φεβρουαρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 25 Φεβρουαρίου 2020, 11:07
ΑΣΟΕΕ για αστυνομικό: Καταδικάζουμε την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου
Facebook Twitter Whatsapp

«Για το αναφερόμενο περιστατικό θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανακοίνωση «με αφορμή το αναφερόμενο περιστατικό εισόδου στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος αστυνομικού εκτός υπηρεσίας και πρόταξης όπλου σε ομάδα που τον καταδίωκε», εξέδωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σε αυτή, η ΑΣΟΕΕ καταδικάζει την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός του Ιδρύματος, καθώς και την «παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου».

«Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου. Τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις. Για το αναφερόμενο περιστατικό θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

Η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι περίπυο 30 άτομα «έσυραν» τον αστυνομικό εντός του Ιδρύματος και «αμυνόμενος προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο, χωρίς να κάνει χρήση». 

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο. Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση. Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.