ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Λήξη συναγερμού σε Σωτηρία και Παίδων - Ύποπτο κρούσμα στο «Αττικόν»

Δημοσίευση 25 Φεβρουαρίου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 25 Φεβρουαρίου 2020, 21:51
Κορωνοϊός – Λήξη συναγερμού σε Σωτηρία και Παίδων - Ύποπτο κρούσμα στο «Αττικόν»
Facebook Twitter Whatsapp

Σημειώνεται ότι το «Σωτηρία» και το «Αττικόν» είναι νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αρνητικό στον κορωνοϊό αποδείχθηκε το δείγμα του ναυτικού που νοσηλεύεται στο «Σωτηρία» καθώς εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα. Άμεσα είχε μεταφερθεί σε συνθήκες απομόνωσης, ελήφθησαν δείγματα και εστάλησαν σε ειδικό εργαστήριο.

Την ίδια στιγμή, αρνητικό ήταν το δείγμα για κορωνοϊό που ελήφθη από παιδί το οποίο εισήχθη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», από την Κόρινθο, με συμπτώματα στο αναπνευστικό. Την εν λόγω ανακοίνωση έκανε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο διοικητής του Ινστιτούτου Παστέρ.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πληροφορίες για ύποπτο κρούσμα στο νοσοκομείο «Αττικό». Ο ασθενής που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία, παραμένει στον θάλαμο αρνητικής πίεσης και το δείγμα εστάλη στο Παστέρ. Στους οικείους του, που τον συνόδευαν, αλλά δεν είχαν συμπτώματα, συνεστήθη παραμονή στο σπίτι. Τα αποτελέσματα του δείγματος αναμένονται πιθανότατα την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι το «Σωτηρία» και το «Αττικόν» είναι νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό. 

ΠΝΠ για τον κορωνοϊό: Κλειστά σχολεία, θέατρα, γήπεδα και ΜΜΜ, αν έρθει στη χώρα μας

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα την Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, είχε ανακοινώσει την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για μέτρα πρόληψης αναφορικά με τον κορωνοϊό.

Το πρώτο άρθρο αφορά στα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου.

Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

– Η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.

– Ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.

– Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού.

– Ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς.   

Το δεύτερο άρθρο αφορά ζητήματα προσωπικού για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού. Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

Η δυνατότητα μετακίνησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού του ΕΚΑΒ.
Η δυνατότητα πρόσληψης, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 

Το τρίτο άρθρο αφορά σε ζητήματα δημοσίων συμβάσεων και ειδικότερα  στην απευθείας αγορά, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων.

Το τέταρτο άρθρο αφορά σε ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Το πέμπτο άρθρο αφορά στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, για την αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr