ΕΛΛΑΔΑ

Συνδικαλιστής ΕΛ.ΑΣ στο «Εκτός Γραμμής» για τα ΜΑΤ στα νησιά: «Κοιμόντουσαν στους διαδρόμους των πλοίων – Δεν είχαν ξενοδοχεία να κοιμηθούν – Τους πήγαν νερό μετά από 30 ώρες»

Δημοσίευση 26 Φεβρουαρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 26 Φεβρουαρίου 2020, 12:26
Συνδικαλιστής ΕΛ.ΑΣ στο «Εκτός Γραμμής» για τα ΜΑΤ στα νησιά: «Κοιμόντουσαν στους διαδρόμους των πλοίων – Δεν είχαν ξενοδοχεία να κοιμηθούν – Τους πήγαν νερό μετά από 30 ώρες»
Facebook Twitter Whatsapp

«Να παραιτηθεί ο διοικητής μέριμνας»

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, για τις συνθήκες που αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ στο ταξίδι τους προς τα νησιά, για τις μεγάλες επιχειρήσεις σχετικά με τα νέα κλειστά κέντρα.

Ο κ. Πάκος ζήτησε την παραίτηση του διοικητή μέριμνας και αποκάλυψε ότι οι αστυνομικοί είχαν να πιουν νερό και να φάνε 30 ώρες, ενώ δεν τους δέχονταν τα ξενοδοχεία.

«Καταλαβαίνω τον κάθε πολίτη ο οποίος διαμαρτύρεται. Εδώ και 5,5 χρόνια τα νησιά ζήτησαν και έχουν δυνάμεις των ΜΑΤ από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για την προστασία τους, γιατί υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με το μεταναστευτικό. Το ζήτησαν και τα ΜΑΤ ήταν εκεί», δήλωσε αρχικά στον Alpha και το "Εκτός Γραμμής", με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Μετακόμισε όλη η υπηρεσία από εδώ εκεί. Ακόμα μια κυβέρνηση έκανε αστυνομικό το θέμα. Όλα τα θέματα στην Ελλάδα γίνονται αστυνομικά. Υπογράφει ένας τις Πρέσπες, αστυνομικό το θέμα, υπογράφει ο άλλος μια ιδιωτικοποίηση, αστυνομικό το θέμα. Στο τέλος το ανάθεμα το παίρνει η αστυνομία».

«Μετακόμισαν από την υπηρεσία 500 αστυνομικοί, για τα δύο νησιά, από την Αττική. Αυτούς τους ανθρώπους τους διατάσσει η υπηρεσία, τους έβαλαν σε καράβια χωρίς καμπίνες, κοιμόντουσαν στους διαδρόμους και στο κατάστρωμα, δεν είχαν ένα μπουκάλι νερό και γινόντουσαν επεισόδια επί 20 ώρες. Δεν υπήρχε καμία διοικητική μέριμνα και έπρεπε να κάνουμε παρεμβάσεις στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για να τους πάνε ένα μπουκάλι νερό και δεν είχαν μεριμνήσει για το πού θα μείνουν. Τα νησιά είναι ξεσηκωμένα άρα ποιο ξενοδοχείο θα τους βάλει μέσα; Αυτός ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διοικητική μέριμνα πρέπει να παραιτηθεί χθες. Καταφέραμε και βρήκαμε ξενοδοχεία στις 10 το βράδυ, μετά από 25 ώρες και μετά από συνεχείς παρεμβάσεις», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Σχεδιάζουν μια επιχείρηση, στέλνουν κάποιους ανθρώπους που δεν είναι εκείνοι που δημιούργησαν το πρόβλημα, άνευ όρων. Αν γινόταν σε πολίτη ή μετανάστη αυτό το πράγματα θα είχαμε εισαγγελική παρέμβαση. Κάποιος στέλνει τους ανθρώπους εκεί έτσι, ας στείλει τα παιδιά του με αυτόν τον τρόπο. Μετά, αν ένας αστυνομικός κάνει ένα λάθος, μετά από 30 ώρες δουλειά, που δεν έχει κοιμηθεί από τη Δευτέρα, θα τον κρεμάσουμε ανάποδα και  θα λέμε ΕΔΕ για να πανηγυρίζουν όλοι. Ναύλωσαν πλοία με λίγες καμπίνες, πλήρωσαν λιγότερα από τα λεφτά, οπότε η εταιρία δεν άνοιγε τις καμπίνες, φτάσαμε στην πολιτική ηγεσία για να ανοίξουν κάποιες καμπίνες να μπουν κάποιοι μέσα, δούλεψαν για 30 ώρες και τους πήγαν ένα μπουκάλι νερό κι ένα σάντουιτς στις 11 το πρωί. Είναι ντροπή από αυτούς που υπέγραψαν διαταγή και είχαν τη διοικητική μέριμνα. Έπρεπε να παρακαλάμε στην κορυφή της πολιτικής ηγεσίας για να πάρουν ένα μπουκάλι νερό»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr