ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: «Εξαφανίστηκαν» οι μάσκες στη Θεσσαλονίκη – «Δεν προφυλάσσουν από τίποτα», υποστηρίζει η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου

Δημοσίευση 26 Φεβρουαρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 26 Φεβρουαρίου 2020, 12:33
Κορωνοϊός: «Εξαφανίστηκαν» οι μάσκες στη Θεσσαλονίκη – «Δεν προφυλάσσουν από τίποτα», υποστηρίζει η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου
Facebook Twitter Whatsapp

«Εξαντλήθηκαν τα αποθέματα στις αποθήκες»

Η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Άννα Σιδηροπούλου αποκάλυψε ότι εδώ και δύο ημέρες έχουν εξαντληθεί οι χειρουργικές μάσκες προσώπου, καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που έσπευσαν να τις προμηθευτούν κατά δεκάδες, λόγω του κορωνοϊού.

«Οι απλές χειρουργικές μάσκες, που κυκλοφορούν κατά κόρον και έχουν χαμηλή τιμή, έχουν εκλείψει από την αγορά διότι με τον αδικαιολόγητο πανικό που δημιουργήθηκε, πήγαν όλοι και αγόρασαν είκοσι και σαράντα μάσκες, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα από τις αποθήκες», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Σιδηροπούλου, διευκρινίζοντας πως «αυτές οι μάσκες ουσιαστικά δεν προφυλάσσουν από τίποτα, διότι είναι ένα απλό χαρτί με επίστρωση υφάσματος, που το μόνο που κάνει είναι να προφυλάσσει αυτόν που πάσχει από το να μην μεταδώσει την ασθένεια στους υπόλοιπους που είναι υγιείς· όχι κάτι άλλο».

«Ο κόσμος είναι λογικό να ανησυχεί διότι υπάρχει μια ενημέρωση ότι ο ιός εξαπλώνεται και ο φόβος ότι παραμένει στην ατμόσφαιρα ακόμα και 14 ή και 20 ημέρες και θέλει να προφυλαχθεί», ανέφερε η αντιπρόεδρος του ΦΣΘ. Ωστόσο, επισήμανε ότι «δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλονται (οι πολίτες) διότι αυτοί που νοσούν και κινδυνεύουν είναι άτομα μεγάλης ηλικίας με νοσήματα».

Η κ. Σιδηροπούλου διαβεβαίωσε ακόμα ότι «συνεχώς προμηθεύονται οι προμηθευτές μάσκες, πιθανότατα όμως σε πιο αυξημένες τιμές διότι δεν είναι διατιμημένο το προϊόν και η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, κάτι βέβαια που ισχύει και για τα αντισηπτικά που παρουσιάζουν και αυτά έλλειψη».

Στο ίδιο πρόβλημα είχε εστιάσει και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος, τονίζοντας ότι ήδη υπάρχουν ελλείψεις στα φαρμακεία!

«Όσες μάσκες και να είχαμε, δεν θα μπορούσε να καλύψουμε την τεράστια ζήτηση, που θα την έλεγα και απρόσμενη. Εχουμε ξεμείνει από μάσκες αλλά έχει ξεφύγει και ο ελληνικός λαός. Νομίζω ότι είναι υπερβολή όλη αυτή η κατάσταση που δημιουργείται. Θέλει όλος ο κόσμος να έχει μάσκες σπίτι του, για παν ενδεχόμενο.», είπε ο κ. Λουράντος, μιλώντας στο Mega και συνέχισε:

«Το σημαντικότερο είναι η ατομική υγιεινή και όχι οι μάσκες και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό», υποστήριξε ο κ. Λουράντος και εξήγησε πως η χρήση της μάσκας δεν προστατεύει αυτόν που τη φορά, αλλά τους γύρω από αυτόν που τη φορά και νοσεί.

«Ψυχραιμία και όχι πανικός», κατέληξε ο κ. Λουράντος.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr