ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αντιπλημμυρικά έργα σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Δημοσίευση 27 Φεβρουαρίου 2020, 04:00 / Ανανεώθηκε 26 Φεβρουαρίου 2020, 20:59
Πάτρα: Αντιπλημμυρικά έργα σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία
Facebook Twitter Whatsapp

«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε οριστικό τέλος στις μεγάλες αδυναμίες του χθες»

Αντιπλημμυρικά έργα δρομολογεί η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας. Συγκεκριμένα, το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε τέσσερις εισηγήσεις του περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, για την εκπόνηση μελετών - και την ωρίμανση των σχετικών έργων που θα ενταχθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο - συνολικού προϋπολογισμού 6,65 εκατ. ευρώ, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, τόνισε ότι «η θωράκιση της Δυτικής Ελλάδας από πλημμυρικά φαινόμενα δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να υπάρχει ανάγκη πρόσκαιρης επούλωσης των πολύχρονων ανοικτών πληγών, χωρίς όμως να υπάρχει μόνιμη και αποτελεσματική θεραπεία».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε οριστικό τέλος στις μεγάλες αδυναμίες του χθες, προχωρώντας στην υλοποίηση έργων μακροχρόνιας αντιπλημμυρικής προστασίας, ουσιαστικής διαφύλαξης των πολιτών και των περιουσιών τους, αλλά και ενίσχυσης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του τόπου μας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr