ΕΛΛΑΔΑ

Μνήμες capital controls ξυπνά ο κορωνοϊός: Αγοράζουν ότι μπορούν να αποθηκεύσουν οι πολίτες

Δημοσίευση 27 Φεβρουαρίου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 27 Φεβρουαρίου 2020, 14:18
Μνήμες capital controls ξυπνά ο κορωνοϊός: Αγοράζουν ότι μπορούν να αποθηκεύσουν οι πολίτες
Facebook Twitter Whatsapp

Ζυμαρικά, αλεύρι, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες αλλά και αντισηπτικά και μέσα απολύμανσης είναι στην κορυφή των αγορών

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας σε συνδυασμό με την ανησυχία για το ενδεχόμενο έξαρσης των κρουσμάτων οδηγεί σε αυξημένη κίνηση της τάξης του 15% με 20% σε μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ.

Παράγοντες της αγοράς περιγράφουν στα «ΝΕΑ» την αδικαιολόγητη για την εποχή μαζική ζήτηση τροφίμων που μπορούν να αποθηκευτούν και να διατηρηθούν για μέρες στα ντουλάπια ή στην κατάψυξη των κατοικιών.

Ζυμαρικά, αλεύρι, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες αλλά και αντισηπτικά και μέσα απολύμανσης είναι στην κορυφή των αγορών που κάνουν νοικοκυριά, καθώς φοβούνται το ενδεχόμενο λήψης μέτρων αποκλεισμού.

Την ίδια ώρα αλυσίδες που διαθέτουν πέραν των φυσικών και ηλεκτρονικά καταστήματα διαπιστώνουν ιδιαίτερα υψηλές παραγγελίες, αποδίδοντας αυτή τη μέθοδο αγορών στον φόβο μερίδας καταναλωτών για τη μετάδοση του κορωνοϊού σε σημεία συνάθροισης του κοινού, όπως στις αλυσίδες.

Ωστόσο, παρά την αυξημένη ζήτηση παράγοντες της αγοράς εμφανίζοντας καθησυχαστικοί ως προς τα αποθέματα προϊόντων στις αποθήκες τους ακόμη κι αν συνεχιστεί η κίνηση σε αυτά τα επίπεδα. Στελέχη αλυσίδων υποστηρίζουν πως η αυξητική κίνηση στα καταστήματα θυμίζει την εποχή των capital controls, όπου και τότε οι πολίτες έσπευδαν να προμηθευτούν μαζικά προϊόντα ανησυχώντας μπροστά στο ενδεχόμενο να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr