ΕΛΛΑΔΑ

Αντιστράτηγος Μπαλτζώης για την κατάσταση στον Έβρο στο «Εκτός Γραμμής»: «Το συρματόπλεγμα που κάποιοι κατηγορούσαν μας έσωσε - Η κύρια προσπάθεια της Τουρκίας θα είναι στα νησιά»

Δημοσίευση 3 Μαρτίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 3 Μαρτίου 2020, 12:08
Αντιστράτηγος Μπαλτζώης για την κατάσταση στον Έβρο στο «Εκτός Γραμμής»: «Το συρματόπλεγμα που κάποιοι κατηγορούσαν μας έσωσε - Η κύρια προσπάθεια της Τουρκίας θα είναι στα νησιά»
Facebook Twitter Whatsapp

«Αν αφήσουμε τις ελληνικές δυνάμεις να ενεργήσουν θα τα καταφέρουν καλύτερα»

Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ιωάννης Μπαλτζώης, έδωσε τη δική του εκδοχή για τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο σχετικά με τους μετανάστες και πρόσφυγες.

«Η μέχρι τώρα προσπάθεια είναι απόλυτα επιτυχημένα. Είναι μια εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Πρόκειται για μια νέα μορφή πολέμου, η οποία δεν χρησιμοποιεί συμβατικά οπλικά συστήματα, αλλά ένα νέο οπλικό σύστημα, τον άνθρωπο. Είναι η μεθοδολογία Χαμάς. Είναι θρησκεολογική αντίληψη των μουσουλμάνων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλτζώης στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής» με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Αυτοί που πιάνονται , για πρώτη φορά, πάνε στον εισαγγελέα, αυτό είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας για τους απέναντι».

Όσον αφορά στα συρματοπλέγματα που είναι τοποθετημένα στα σύνορα: «Η τάφρος έγινε από τον στρατό, χωρίς να πληρώσουμε τίποτα και είναι αποτρεπτική ώστε να μην περνάνε άρματα μάχης κλπ. Τότε όμως, από το 2011 ως το 2012, που ολοκληρώθηκε το συρματόπλεγμα, το οποίο έγινε με μέριμνα της αστυνομίας, αυτοί που πήραν την απόφαση λοιδορήθηκαν, κατηγορήθηκαν ότι κάνουν στρατόπεδα, όμως αυτό μας έσωσε. Αυτό έσωσε την Ελλάδα να μην πλημμυρίσει με κόσμο».

Για τους κατοίκους του Έβρου: «Θα ήθελα να εξάρω των πατριωτισμό των Εβριτών. Ο στρατός εκεί είναι μέρος της οικογένειας των Εβριτών. Εκεί μας έχουν αγκαλιάσει όλα αυτά τα χρόνια».

«Στον Έβρο είναι η δευτερεύουσα προσπάθεια των Τούρκων, η κυρία προσπάθεια είναι στα νησιά. Θα δούμε το μεγάλο κύμα και την μεγάλη προσπάθεια να γίνεται στα νησιά. Διότι εκεί έχουμε αδυναμίες», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Αν αφήσουμε τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις να ενεργήσουν όπως ξέρουν και γιατί όχι στα όρια της νομιμότητας, θα μπορέσουμε να κάνουμε πολύ καλή αποτροπή. Έχουμε τρόπους, έχουμε δυνατότητες».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr