ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» Μόσιαλου για κορωνοϊό: Να κλείσουν τώρα όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 4 Μαρτίου 2020, 19:22
«Καμπανάκι» Μόσιαλου για κορωνοϊό: Να κλείσουν τώρα όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια
Facebook Twitter Whatsapp

Με αφορμή την απόφαση της Ιταλίας να κλείσουν μέχρι τα μέσα του Μαρτίου όλα τα σχολεία και Πανεπιστήμια της χώρας

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο κ. Μόσιαλος προτείνει να κλείσουν τώρα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα πριν εξαπλωθεί περαιτέρω ο κορωνοϊός.

Με αφορμή την απόφαση της Ιταλίας να κλείσουν μέχρι τα μέσα του Μαρτίου όλα τα σχολεία και Πανεπιστήμια της χώρας, ο κ. Μόσιαλος σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αν είναι να πάρουμε αντίστοιχα μέτρα, πρέπει να το κάνουμε άμεσα πριν υπάρχει μεγάλη διάδοση του νέου ιού».

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «αν υπάρξουν κρούσματα σε σχολεία και πανεπιστήμια, τα μέτρα που θα ακολουθήσουν θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά».

Η ανάρτησή του:

Θεωρώ ότι αν είναι να πάρουμε αντίστοιχα μέτρα πρέπει να το κάνουμε άμεσα πριν υπάρχει μεγάλη διάδοση του νέου ιού. Αν υπάρξουν κρούσματα σε σχολεία και πανεπιστήμια τα μέτρα που θα ακολουθήσουν θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά. Η διδασκαλία στα σχολεία μπορεί να αναπληρωθεί με e-learning και να αξιοποιηθεί και η δημόσια τηλεόραση με προγράμματα διδασκαλίας τις πρωινές ώρες.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr