ΕΛΛΑΔΑ

Το καλοκαίρι η παράδοση της νέας πτέρυγας του Βενιζέλειου νοσοκομείου στο Ηράκλειο

Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2020, 04:00 / Ανανεώθηκε 6 Μαρτίου 2020, 16:07
Το καλοκαίρι η παράδοση της νέας πτέρυγας του Βενιζέλειου νοσοκομείου στο Ηράκλειο
Facebook Twitter Whatsapp

Επίσκεψη του περιφερειάρχη, Στ. Αρναουτάκη

Το καλοκαίρι του 2020 αναμένεται να παραδοθεί η νέα πτέρυγα του Βενιζέλειου νοσοκομείου, συνολικού εμβαδού 7.500 τ.μ. που κατασκευάζεται με χρηματοδότηση 8 εκατ. ευρώ από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020».

Το εμβληματικό έργο για τη δημόσια υγεία του νησιού επισκέφθηκαν την Παρασκευή ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, ο υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου, η προϊσταμένη της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασωτάκη, ενώ παρόντες ήταν ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης, η αναπληρώτρια Ελευθερία Κωστάκη, η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Χρυσούλα Πουλινάκη, υπηρεσιακά στελέχη και οι επιβλέποντες του έργου που ενημέρωσαν για την εξέλιξη του.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης -στο διοικητήριο του νοσοκομείου- υπέγραψε την απόφαση για την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Κρήτης 1,35 εκατ. ευρώ για την αγορά του ιατρικού-τεχνολογικού εξοπλισμού της νέας νοσοκομειακής πτέρυγας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αρναουτάκης, ανέφερε, ότι, «με ικανοποίηση διαπιστώνουμε σήμερα ότι έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τα έργα της επέκτασης του Βενιζέλειου νοσοκομείου. Το καλοκαίρι θα είναι παραδοτέα η νέα πτέρυγα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να διασφαλίσουμε και τους πόρους για όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται -ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ηλεκτρονικός εξοπλισμός- ούτως ώστε να είναι έτοιμη προκειμένου να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στους πολίτες του νησιού».

Ο περιφερειάρχης παράλληλα ευχαρίστησε το ανθρώπινο δυναμικό των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας που επιβλέπει το έργο, όπως επίσης και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και τους εργαζόμενους τεχνικών υπηρεσιών του Βενιζελείου νοσοκομείου.

Από την πλευρά τους η κ. Μπορμπουδάκη, ο κ. Τερζάκης, και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ν. Ηρακλείου Γιώργος Κωστάκης ευχαρίστησαν δημόσια τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την ουσιαστική στήριξη που παρέχει για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στο νησί.

Τέλος στο εργοτάξιο, έγινε επιθεώρηση και στο Κέντρο Ενέργειας (ηλεκτρική-ηλεκτρονική «καρδιά») του νοσοκομείου για το οποίο, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης ύψους 800.000 ευρώ θα αγοραστεί νέος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr