ΕΛΛΑΔΑ

Κλείνουν λόγω κορωνοϊού το «Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος» και Μέγαρο Μουσικής - «Λουκέτο» σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2020, 16:00 / Ανανεώθηκε 13 Μαρτίου 2020, 17:12
Κλείνουν λόγω κορωνοϊού το «Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος» και Μέγαρο Μουσικής - «Λουκέτο» σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
Photo: INTIME
Facebook Twitter Whatsapp

Οι αποφάσεις για το κλείσιμό τους προέκυψαν στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναστέλλουν τη λειτουργία τους το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το Μέγαρο Μουσικής και το εμπορικό κέντρο «Golden Hall» στο Μαρούσι.

Οι αποφάσεις για το κλείσιμό τους προέκυψαν στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του «ΚΠΙΣΝ» «σε συνέχεια της σχετικής οδηγίας του Υπουργείου Υγείας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανακοινώνει ότι αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις του (συναυλίες, παραστάσεις, εργαστήρια, αθλητικά προγράμματα, ξεναγήσεις)  για δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι και τις 26 Μαρτίου 2020. Στο πλαίσιο αυτό, ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ και οι παιδικές χαρές στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα παραμείνουν κλειστά. Επιπλέον, δεν θα λειτουργεί η υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων.

Το ΚΠΙΣΝ παρακολουθεί πολύ στενά τις οδηγίες και τις εξελίξεις, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα τη διασφάλιση της υγείας των επισκεπτών και των εργαζομένων του. Θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα αν υπάρξουν οδηγίες από τα αρμόδια Υπουργεία».

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σύμφωνα με τα προληπτικά μέτρα και τις οδηγίες της ελληνικής Πολιτείας σχετικά με την προστασία της δημόσιας υγείας, αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στους χώρους του και θα παραμείνει κλειστό για το κοινό έως τις 28 Μαρτίου 2020. Η διεκπεραίωση επιστροφής ή αλλαγής των αγορασμένων εισιτηρίων θα γίνεται μόνο τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τηρεί ήδη τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας επισκεπτών και εργαζομένων και λαμβάνει επιπλέον μέτρα για την απολύμανση όλων των χώρων.

Σε ό,τι αφορά το «Golden Hall» στη σχετική ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας αναφέρεται ότι «κρούσμα φέρεται να είχε επισκεφτεί το εμπορικό κέντρο. Άμεση προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των εργαζομένων και των επισκεπτών στα εμπορικά κέντρα μας. Με γνώμονα αυτό προχωρήσαμε στην εκκένωση του εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου "Golden Hall". Σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές θα σας ενημερώσουμε για τις κινήσεις μας και σε όλα τα εμπορικά κέντρα». 

Κλείνουν έως 30 Μαρτίου μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Την απόφαση να κλείσουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι έλαβε το υπουργείο Πολιτισμού εξαιτίας των ειδικών συνθηκών εξαιτίας του κορωνοϊού. 

Όπως ανέφερε το υπουργείο Πολιτισμού με δεδομένο ότι παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό η Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου. 

«Εννοείται ότι στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους  θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης. Παράλληλα έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr