ΕΛΛΑΔΑ

Η άνοιξη έρχεται, πάρε τα μέτρα σου!

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2020, 17:00 / Ανανεώθηκε 13 Μαρτίου 2020, 18:24
Η άνοιξη έρχεται, πάρε τα μέτρα σου!
Facebook Twitter Whatsapp

Η άνοιξη αποτελεί εποχή αναγέννησης και ανανέωσης για τη φύση και τους ανθρώπους, από κάθε άποψη. Η ημέρα μεγαλώνει, ο καιρός ζεσταίνει και όλα μας προετοιμάζουν για το καλοκαίρι. Το πρόβλημα είναι πως η όμορφη αυτή εποχή φέρνει μαζί της και κάθε λογής αλλεργίες που μπορεί να μας ταλαιπωρήσουν, αποτελώντας πηγή ενόχλησης για εμάς και τους γύρω μας.

Με τον όρο αλλεργίες εννοούμε την υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού σε κάποια ουσία (γνωστή και ως αλλεργιογόνο), η οποία εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους, συχνά επικίνδυνους για την υγεία. Τα πλέον κοινά συμπτώματα, είναι ο βήχας, η καταρροή και ο ερεθισμός του λαιμού και των ματιών, ενώ συχνή είναι και η εμφάνιση της λεγόμενης αλλεργικής ρινίτιδας, η οποία προκαλείται από γύρη, σκόνη και αλλεργιογόνα πάσης φύσεως.

Στη συνέχεια, λοιπόν, θα αναφερθούμε σε κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου την εποχή αυτή.

1. Για αρχή, θα βοηθούσε να περιορίσεις την έκθεσή σου στις αλλεργιογόνες ουσίες. Καλό θα είναι, κατά τις μετακινήσεις σου, να μην κυκλοφορείς τις ημέρες που ο νοτιάς φέρνει αφρικανική σκόνη, αλλά εφόσον είναι απαραίτητο, χρησιμοποίησε μάσκα. Καλό θα είναι επίσης να αποφεύγεις την ενασχόληση με την κηπουρική και γενικά βόλτες στην εξοχή όπου η παρουσία της γύρης μπορεί να δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα.

2. Προφανώς η καθαριότητα του χώρου στον οποίον ζεις και εργάζεσαι είναι εξαιρετικής σημασίας. Ο σωστός εξαερισμός (καλύτερα τις μεσημεριανές ώρες) και η απομάκρυνση της σκόνης και των ακάρεων από τα σεντόνια είναι σημαντικά βήματα, αν και καλή θα είναι η χρήση μιας μάσκας κατά τη διάρκεια του καθαρισμού ώστε να αποφύγεις την άσκοπη επαφή με πιθανόν επιβλαβή χημικά.

3. Κατά την επιστροφή στο σπίτι, είναι επιβεβλημένη η αλλαγή ρούχων, καθώς μεταφέρουν όλα τα αλλεργιογόνα που συγκέντρωσαν έξω όλη την ημέρα.

Επίσης, φρόντισε να τινάξεις τα ρούχα εκτός σπιτιού και φυσικά μην τα τοποθετείς στη συνέχεια στην κρεβατοκάμαρα.

4. Το συχνό πλύσιμο χεριών και προσώπου είναι σωτήριο, για κάθε είδους νόσο, και θα βοηθήσει σημαντικά.

5. Εφόσον καπνίζεις, καλό θα είναι να περιορίσεις το τσιγάρο, καθώς και τα έντονα αρώματα που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

6. Σημαντικό ρόλο εξάλλου παίζει και η σωστή διατροφή και ενυδάτωση, δεδομένου πως εφόσον κάνεις κακή διατροφή απορρυθμίζεται το ανοσοποιητικό και σωρεύονται τοξίνες στο σώμα. Η κατανάλωση νερού συνεισφέρει σημαντικά στην απομάκρυνση των τοξινών, όπως επίσης και η αποφυγή πάσης φύσεως αγχωτικών καταστάσεων.

7. H ατμόσφαιρα εντός του σπιτιού ή του χώρου εργασίας επηρεάζεται από ποικίλους παράγοντες όπως είναι τα συνθετικά και χημικά υλικά, η μούχλα, η σκόνη, οι διάφορες συσκευές που βρίσκονται σε λειτουργία κ.ο.κ. Και στην περίπτωση που ο αέρας του χώρου δεν ανακυκλώνεται συχνά, οι επιπτώσεις είναι αρνητικές. Στη λογική αυτή θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά τη χρήση ιονιστών ή καθαριστών αέρα στους εσωτερικούς χώρους (σπίτι, γραφείο). Πρόκειται για εξειδικευμένες συσκευές, οι οποίες θα προσαρμόσουν κατάλληλα την ατμόσφαιρα, προκειμένου να αναπνέεις καθαρό αέρα απαλλαγμένο από τις ουσίες που προκαλούν αλλεργίες και είναι γενικά βλαπτικές.

Συσκευές όπως ο καθαριστής αέρα και ιονιστής DELONGHI AC 75, ο καθαριστής αέρα INVENTOR QUALITY QLT-500, ο καθαριστής αέρα και ιονιστής ROHNSON R-9600, αλλά και ο αφυγραντήρας και καθαριστής αέρα INVENTOR Atmosphere ATM-25L προσφέρουν το ιδανικό περιβάλλον στον χώρο σου, για υγιεινή ατμόσφαιρα. Η χρήση των συσκευών αυτών έχει επιστημονικά αποδειχθεί πως απομακρύνει το 99,9% των βλαβερών μικροοργανισμών, όπως σκόνη, γύρη, μούχλα κλπ.

Τώρα μπορείς να βρεις τις συσκευές αυτές, με μια απλή επίσκεψη στα MediaMarkt. Κι αν έχεις ευαισθησία σε αλλεργίες και η πρόληψη γενικότερα αποτελεί για σένα προτεραιότητα, κανένα πρόβλημα, μιας και πρόκειται για μεγάλου μεγέθους καταστήματα, ψηλοτάβανα, σε μεγάλες λεωφόρους, που ενσωματώνουν εξειδικευμένα συστήματα εξαερισμού νωπού αέρα που επιτρέπουν την ανακύκλωσή του με φρέσκο, για εσένα που δεν κάνεις ποτέ εκπτώσεις στα ζητήματα υγείας!

Και βέβαια, έχεις πάντα τη δυνατότητα να παραγγείλεις τη συσκευή της προτίμησής σου online από το https://www.mediamarkt.gr/, με δωρεάν μεταφορικά και δυνατότητα αυθημερόν παράδοσης, επιλέγοντας τον τρόπο πληρωμής που ταιριάζει στις ανάγκες σου.