ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Πράξη αγάπης και ευθύνης» να μην προσέρχονται στις εκκλησίες

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 15 Μαρτίου 2020, 20:21
Κορωνοϊός - Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Πράξη αγάπης και ευθύνης» να μην προσέρχονται στις εκκλησίες
Facebook Twitter Whatsapp

«H ευλογία και η ευχή της Εκκλησίας εκτείνεται σε όλους και φυσικά σε αυτούς που επιλέγουν να μην προσέρχονται στις Εκκλησίες, αφού μια τέτοια απόφαση δεν συνιστά αμαρτία, αλλά πράξη αγάπης και ευθύνης για την προστασία τόσο του καθενός όσο των συνανθρώπων μας»

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για το θέμα της αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού πραγματοποίησε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συνιστά στους πιστούς τις προσεχείς εβδομάδες να μην εκτίθενται σε χώρους δημόσιων συναθροίσεων συμπεριλαμβανομένων και των εκκλησιών και να συμμετάσχουν στη Θεία Λατρεία από το σπίτι, είτε παρακολουθώντας τις Ακολουθίες από τη τηλεόραση είτε από τις διαδικτυακές πλατφόρμες.

«Ομολογούμε ότι βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, στο πλαίσιο της οποίας καλούμαστε να λάβουμε μέτρα προστασίας των ενοριτών μας και της ευρύτερης κοινωνίας», τονίζει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σημειώνει ότι «η ευλογία και η ευχή της Εκκλησίας εκτείνεται σε όλους και φυσικά σε αυτούς που επιλέγουν να μην προσέρχονται στις εκκλησίες, αφού μια τέτοια απόφαση δεν συνιστά αμαρτία, αλλά πράξη αγάπης και ευθύνης για την προστασία τόσο του καθενός όσο των συνανθρώπων μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος, Ελπιδοφόρος διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε με τις αποφάσεις των τοπικών αρχών και της κυβέρνησης όσο αυστηρές κι αν είναι για να υποστηρίξουμε αποτελεσματικά την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν οι κρατικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών είτε σε πολιτειακό είτε σε ομοσπονδιακό επίπεδο κρίνουν ότι για λόγους προστασίας της δημόσιας Υγείας οι Ακολουθίες πρέπει να περιοριστούν ή να ανασταλούν, αυτό και θα πράξει η Εκκλησία της Αμερικής.

Τέλος, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής δίνει στους κατά τόπους Μητροπολίτες της τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις απαραίτητες αποφάσεις για την προστασία των πιστών πάντοτε σύμφωνα με τις περί δημόσιας υγείας διατάξεις και τους κατά τόπους περιορισμούς που αφορούν τις συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr