ΕΛΛΑΔΑ

Σταϊκούρας: Την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας

Δημοσίευση 24 Μαρτίου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 24 Μαρτίου 2020, 16:19
Σταϊκούρας: Την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας
Facebook Twitter Whatsapp

«Από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας» για τους εργαζόμενους που πλήττονται από τον κορωνοϊό, είπε ο Χρ. Σταϊκούρας

«Από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας» για τους εργαζόμενους που πλήττονται από τον κορωνοϊό, είπε ο Χρ. Σταϊκούρας, σε δηλώσεις που έκανε μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Βρούτση. 

Σταϊκούρας: «Η κρίση ειναι βαθιά»

«Εξασφαλίζουμε την μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών της κάθε κοινωνικής ομάδας. Καλύπτουμε έτσι για τον Μάρτιο ένα σημαντικό κομμάτι του ενεργού πληθυσμού της χώρας που πλήττεται. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί», είπε ο υπουργός Οικονομικών. Ο ίδιος επεσήμανε πως «από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας».

Επιπρόσθετα, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πως από τον επόμενο μήνα θα υλοποιηθούν πολιτικές ενίσχυσης ρευστότητας, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, αξιοποιώντας διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους. Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι απαιτείται σωφροσύνη και ρεαλισμός μακριά από δημαγωγικές εξάρσεις. «Η κρίση ειναι βαθιά, θα γίνει βαθύτερη και θα οδηγήσει σε ύφεση το 2020, αλλά θα ξεπεραστεί», είπε.

Όπως είπε με τις πρωτοβουλίες που εξειδίκευσε έως τώρα η κυβέρνηση καλύπτονται 600.000 επιχειρήσεις και 1,2 εκατομμύρια μισθωτοί (60% του συνόλου) καθώς και 550.000 αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες. Μόνο για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο το δημοσιονομικό κόστος ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ. Μαζί με τις υπόλοιπες δαπάνες ανεβαίνει στα 4,7 δισ. ή 2,5% του ΑΕΠ.

Γεωργιάδης: Έρχεται σοκ ρευστότητας στην οικονομία

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εξήγγειλε «σοκ ρευστότητας στην πραγματική οικονομία». «Τα μέτρα που ανακοινώνουμε δεν είναι τα τελευταία», επεσήμανε ο υπουργός και τόνισε πως «χάρη στις αποφάσεις της ΕΕ η χώρα έχει μεγαλύτερο βαθμό ευελιξίας». 

Χαρακτήρισε fake news τις φήμες περί επιβολής νέων κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls), διαμηνύοντας πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr