ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο: Επείγουσα ανακοίνωση για τους εγκλωβισμένους στο αεροδρόμιο

Δημοσίευση 25 Μαρτίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 25 Μαρτίου 2020, 19:11
Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο: Επείγουσα ανακοίνωση για τους εγκλωβισμένους στο αεροδρόμιο
Facebook Twitter Whatsapp

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους εγκλωβισμένους στο αεροδρόμιο Στάνστεντ για το τι πρέπει να κάνουν, εξέδωσε η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο.

Ύστερα από τις διαμαρτυρίες Ελλήνων πολιτών ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε διεθνές αεροδρόμιο του Λονδίνου (Στάνστεντ), η πρεσβείας της Ελλάδας η ελληνική πρεσβεία εξέδωσε νέα επείγουσα ανακοίνωση.

Με αυτήν ενημερώνει τους πολίτες που έχουν μείνει στο αεροδρόμιο Stansted, λόγω μη πραγματοποίησης πτήσεων αεροπορικής εταιρείας, ως ακολούθως:

1) Η μη πραγματοποίηση των δύο δρομολογίων οφείλεται στην απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου που είναι σε ισχύ, γεγονός που γνώριζαν όλες οι εταιρείες με ΝΟΤΑΜ που τους κοινοποιήθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.  

2) Οι πολίτες που παραμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν έχουν άλλο τρόπο να επιστρέψουν, θα πρέπει να επιστρέψουν στις πόλεις διαμονής τους και από αύριο (Πέμπτη) να εγγραφούν στην κατάσταση των αιτούντων επαναπατρισμό προσώπων που λειτουργεί ηλεκτρονικά, με μέριμνα της Πρεσβείας, στο σύνδεσμο: https://forms.gle/ogqwGen1j9cL3vycA. 

Ο επαναπατρισμός των ανωτέρω πολιτών θα αποφασισθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση και βάσει του προγραμματισμού και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

3) Άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες ή δεν έχουν δυνατότητα διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρακαλούνται να ενημερώσουν άμεσα την Πρεσβεία και εκ των πραγμάτων να υποβάλουν αίτημα προτεραιότητας κατά την διαδικασία επαναπατρισμού. 

4) Η Πρεσβεία επαναλαμβάνει την έκκληση για άμεση αποχώρηση των επιβατών από το αεροδρόμιο Stansted, καθώς η παραμονή τους εκεί δεν επισπεύδει την διευθέτηση του προβλήματος, είναι παράτυπη και εγκυμονεί υγειονομικούς κινδύνους. 

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία για συμπληρωματικές διευκρινίσεις επί του θέματος στα:

- [email protected]  / [email protected]

- +44(0)2073135600  (εργάσιμες ώρες και ημέρες)

- +44(0)7795961519 (λειτουργεί μόνο εκτός ωρών εργασίας)

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου θα αναστείλει όλες τις εμπορικές και ιδιωτικές πτήσεις από απόψε Πέμπτη και έως τα τέλη Απριλίου, μετά τις οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης ότι οι πολίτες πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους και να σταματήσουν τα ταξίδια εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορονοϊού.