ΕΛΛΑΔΑ

Καθηγητής μικροβιολογίας: Μέσα στον Απρίλιο τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Δημοσίευση 26 Μαρτίου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 26 Μαρτίου 2020, 10:29
Καθηγητής μικροβιολογίας: Μέσα στον Απρίλιο τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp

Την άποψη πως η έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα μας θα λάβει χώρα τον Απρίλιο και λίγο τον Μάιο εξέφρασε σήμερα ο καθηγητής μικροβιολογίας, Άλκης Βατόπουλος

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Άλκης Βατόπουλος, ισχυρίζεται ότι η έξαρση του κορωνοϊού θα είναι τον Απρίλιο και λίγο τον Μάιο δεδομένου των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί από χώρες όπως η Κίνα που είχε προηγηθεί χρονικά ενώ παράλληλα συνιστά ψυχραιμία και υπομονή από όλους.

«Μέσα στον Απρίλιο -ίσως και τον Μάιο- θα έχουμε τα πολλά κρούσματα κορονοϊού, και αυτό εξαρτάται από τη συμπεριφορά του κόσμου» είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας ΠΑΔΑ, Άλκης Βατόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Όπως τόνισε ο κ. Βατόπουλος, πρέπει να γίνει σαφές ότι όλος ο πληθυσμός κινδυνεύει.

Για το χωριό της Ξάνθης, όπου εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα τα τελευταία 24ωρα, υποστήριξε πως κρίθηκε απαραίτητο να τεθεί ολόκληρο το χωριό σε καραντίνα προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός.«Είναι σαν τη φωτιά, άναψε μια εστία και πρέπει να τη σβήσουμε πριν εξαπλωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά σε πληθυσμιακές ομάδες και μέρη όπου η διασπορά του ιού μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη, όπως οι φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με τον καθηγητή, λαμβάνονται κάποια μέτρα.