ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στην Ξάνθη φοιτητές που επέστρεψαν από την Τουρκία

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 28 Μαρτίου 2020, 12:56
Κορωνοϊός: Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στην Ξάνθη φοιτητές που επέστρεψαν από την Τουρκία
Facebook Twitter Whatsapp

Σε καραντίνα για τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες μπήκαν φοιτητές που επέστρεψαν στην Ελλάδα από την Τουρκία και φιλοξενούνται πλέον σε ξενοδοχείο στην Ξάνθη

Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Ξάνθης έχουν μπει φοιτητές που επέστρεψαν το βράδυ της Παρασκευής από την Τουρκία και συγκεκριμένα από την Κωνσταντινούπολη. Το σύνολο των φοιτητών, με καταγωγή από την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, αφίχθηκαν στην Ελλάδα σε δυο ομάδες και κατά είσοδο τους στο συνοριακό φυλάκιο των Κήπων τους παρέλαβαν λεωφορεία του ΚΤΕΛ Έβρου προκειμένου να τους μεταφέρουν στην Ξάνθη και ορισμένους στην Αλεξανδρούπολη.

Στο ξενοδοχείο της Ξάνθης, όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τους πρώτους φοιτητές υποδέθηκε από την Τουρκία ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος. Ο κ. Μέτιος τους καλωσόρισε στην πατρίδα και τους εξήγησε ότι η παραμονή τους στο ξενοδοχείο είναι πολύ σημαντική για την υγεία τόσο των ίδιων όσο και όλων των κατοίκων της περιοχής, ενώ τους συνέστησε να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών.

Νωρίτερα, την επιχείρηση επιστροφής του συνόλου των 90 φοιτητών μέσω του συνοριακού σταθμού των Κήπων συντόνισαν ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Λουκάς Γεωργίου και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ Κώστας Χουβαρδάς. Όλοι οι φοιτητές σήμερα το πρωί θα εξεταστούν, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, από κλιμάκιο γιατρών του ΕΟΔΥ.