ΕΛΛΑΔΑ

Διακόπτονται οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία έως 15 Απριλίου

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2020, 17:00 / Ανανεώθηκε 28 Μαρτίου 2020, 18:46
Διακόπτονται οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία έως 15 Απριλίου
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Από την Κυριακή έως και 15 Απριλίου διακόπτονται οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Από την Κυριακή έως και 15 Απριλίου διακόπτονται οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς. Παράλληλα τίθενται περιορισμοί και στις πτήσεις από Γερμανία. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι διακόπτονται όλες οι πτήσεις από Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα

Επιπρόσθετα, ο κ. Χαρδαλιάς διαμήνυσε πως θα επαναπατριστούν στη χώρα μας μόνο όσοι έχουν ειδικό λόγο για να επιστρέψουν. Δεν θα γίνει γενικός επαναπατρισμός, επεσήμανε. Σε αυτό το πλαίσιο εξήγησε πως «η έμφασή μας είναι συγκεκριμένη και ειδικά στην Αγγλία όπου 2.700 συμπατριώτες μας έχουν αιτηθεί επαναπατρισμό». «Θα επαναπατριστούν όσοι χρήζουν υγειονομικής βοήθειας, όσοι δεν έχουν πού να μείνουν, όσοι έχουν εγκλωβιστεί σε πτήσεις τράνζιτ», συνέχισε ο υφυπουργός.

Όπως υποστήριξε ο υφυπουργός, στον έλεγχο που έγινε από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκε ένα κρούσμα κορωνοϊού σε όσους ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη, και ένα κρούσμα ανάμεσα σε αυτούς που επέστρεψαν από την Ισπανία. Ο υφυπουργός επεσήμανε πως, περί τους 6.800 πολίτες βρίσκονται σε ολική καραντίνα, ενώ οι ποινικές διώξεις για όσους σπάσουν την απομόνωση, φτάνουν έως και τα τρία χρόνια φυλάκισης.

Εξάλλου ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η διαδικασία άυλης συνταγογράφησης μέσω του gov.gr.