ΕΛΛΑΔΑ

Ουρές και σήμερα έξω από τράπεζες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα - Έβαζε τάξη η αστυνομία (Βίντεο, φωτό)

Δημοσίευση 31 Μαρτίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 31 Μαρτίου 2020, 13:02
Ουρές και σήμερα έξω από τράπεζες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα - Έβαζε τάξη η αστυνομία (Βίντεο, φωτό)
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού έξω από τραπεζικά καταστήματα και σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνωστισμός παρατηρήθηκε και σήμερα, έξω από υποκαταστήματα τραπεζών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, καθώς είναι τελεταία ημέρα του μήνα και οι πολίτες έσπευσαν είτε να λάβουν συντάξεις είτε να τακτοποιήσουν οφειλές. Ωστόσο, παρά τον κίνδυνο του κορωνοϊού, πολλοί ήταν αυτοί που δεν κρατούσαν ούτε τις απαραίτητες αποστάσεις, με την αστυνομία να αναλαμβάνει να τους βάζει σε... σειρά.

Από πολύ νωρίς το πρωί, όπως έγραφε το Newpost, παρατηρήθηκαν απίστευτες ουρές έξω από υποκαταστήματα τραπεζών στην Αθήνα. Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες από τράπεζες στον Πειραιά και την Καλλιθέα, όπου πολίτες και ιδίως ηλικιωμένοι συνωστίζονταν ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Μάλιστα, όπως έγραφε νωρίτερα το Newpost, λόγω αυτών των εικόνων, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή άμεσης επέμβασης σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ για την αποφυγή φαινομένων συνωστισμού από τραπεζικά καταστήματα. Άνδρες της ΔΙ.ΑΣ «σαρώνουν» από το πρωί τις τράπεζες σε όλη την Αττική προκειμένου να επιστήσουν την προσοχή στους πολίτες για να τηρούν τα δυο μέτρα απόσταση όπως προβλέπεται. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως παρατηρήθηκαν και φαινόμενα διαπληκτισμών και έντασης μεταξύ πελατών.

Θεσσαλονίκη - Αστυνομικοί: Κρατάτε αποστάσεις ασφαλείας

Παρόμοια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου και σήμερα το πρωί δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο συγκεντρώθηκαν στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Αριστοτέλους. Το προσωπικό στις τράπεζες είναι μειωμένο εξαιτίας του φονικού ιού και των μέτρων προφύλαξης σε κλειστούς χώρους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους πελάτες της συγκεκριμένης τράπεζας, έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ουρά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας κυρίας που περίμενε μία ώρα και 20 λεπτά για να εξυπηρετηθεί. Σύμφωνα με το thestival.gr, στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της αστυνομίας που πραγματοποιεί ελέγχους στους πολίτες που μαζί με την ταυτότητά τους δείχνουν και το έγγραφο που δικαιολογεί την έξοδό τους από τος σπίτι.

Μάλιστα, ο Χρήστος Δημητρακόπουλος, Αστυνόμος Β’ και Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης των Δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του φονικού ιού στην Ελλάδα. Σημειώνεται πως ορισμένοι από τους Θεσσαλονικείς που ήταν στην ουρά για να μπουν μέσα στην Εθνική Τράπεζα, στο κέντρο της πόλης, ανέφεραν πως θα ήταν δραστικό μέτρο αν το προσωπικό στις τράπεζες ήταν αυξημένο προς τα τέλη του μήνα, έτσι ώστε να υπάρχει γρήγορη εξυπηρέτηση αλλά και λιγότερη έκθεση στον κίνδυνο του κορωνοϊού.

Ουρές και σε τράπεζες και ΕΛΤΑ της Πάτρας

Εικόνες συνωστισμού μπροστά στα ATM των τραπεζικών καταστημάτων από ηλικιωμένους που θέλουν να πάρουν τις συντάξεις τους είδαμε και στην Πάτρα. Σύμφωνα με το thebest.gr, ουρές σχηματίστηκαν και στα κεντρικά ΕΛΤΑ της Πάτρας, όπως και στα περιφερειακά καταστήματα των ταχυδρομείων σε Βραχνέικα κι άλλες περιοχές. Στις ουρές, στις οποίες μετά την παρέμβαση της αστυνομίας τηρούνταν οι αποστάσεις ασφαλείας δεν περίμεναν μόνο συνταξιούχοι - ήταν βέβαια οι πλειοψηφία - αλλά και άνεργοι (πληρώνονται σήμερα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ) και πολίτες που ήθελαν να κάνουν άλλες συναλλαγές.

Η τοπική αστυνομία κινητοποιήθηκε πάντως από το πρωί, προκειμένου να κάνει συστάσεις σε όσους περίμεναν έξω από τις τράπεζες για να τηρούν απόσταση ασφαλείας αλλά και με παρουσία περιπολικών που μετέδιδαν ηχητικά μηνύματα για τα περιοριστικά μέτρα.