ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες ουρές και σήμερα έξω από τράπεζες - Τηρούνται οι αποστάσεις (Βίντεο)

Δημοσίευση 1 Απριλίου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 1 Απριλίου 2020, 09:40
Μεγάλες ουρές και σήμερα έξω από τράπεζες - Τηρούνται οι αποστάσεις (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Πλήθος πολιτών περιμένει και σήμερα έξω από τράπεζες κρατώντας αποστάσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές δεκάδων μέτρων στο πεζοδρόμιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολύ καλύτερη σε σχέση με χθες είναι η εικόνα σήμερα έξω από υποκαταστήματα τραπεζών, με τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις. Ωστόσο, ο κόσμος είναι και πάλι αρκετός, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί ουρές δεκάδων μέτρων στα πεζοδρόμια. Και σήμερα πάντως η αστυνομία είναι παρούσα, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Μετά τις απίστευτες εικόνες που είδαμε χθες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα που προκάλεσαν την παρέμβαση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, και σήμερα προτού καν ανοίξουν οι τράπεζες πλήθος κόσμου έσπευσε για να τακτοποιήσει τις υποθέσεις του.

Όπως φαίνεται στα βίντεο του Newpost, σε τραπεζικό κατάστημα στην Καλλιθέα οι πολίτες έσπευσαν ακόμα και από τις 6.30 το πρωί, ώστε να πιάσουν θέση. Ωστόσο, μετά τις εκκλήσεις για τήρηση των αποστάσεων, φαίνεται πως συμμορφώνονται με τα μέτρα προστασίας, κάτι όμως που δημιουργεί ουρά δεκάδων μέτρων έξω από την τράπεζα. Μάλιστα, ανά διαστήματα βγαίνει έξω ο διευθυντής του υποκαταστήματος και τους καλεί να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας από τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε ότι και σήμερα αστυνομικοί θα βρίσκονται έξω από τράπεζες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, δεν πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

1. Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ. Εννοείται ότι όποιος επιθυμεί να προχωρήσει σε ανάληψη μεγαλύτερου ποσού μπορεί να το πράξει είτε μέσω ΑΤΜ είτε μέσω του γκισέ.

2. Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λ.π) θα εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) θα πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Όπως συστήνει στους συναλλασσόμενους η ΕΕΤ, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να αξιοποιήσουν τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς τους και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας τους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr