ΕΛΛΑΔΑ

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Τσιόδρας: «Μη υπαρκτό το σενάριο να γίνουμε Ιταλία αν τηρήσουμε τις οδηγίες»

Δημοσίευση 4 Απριλίου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 4 Απριλίου 2020, 21:59
Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Τσιόδρας: «Μη υπαρκτό το σενάριο να γίνουμε Ιταλία αν τηρήσουμε τις οδηγίες»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Το αισιόδοξο μήνυμα της ημέρας θέλησε να στείλει στους πολίτες ο λοιμωξιολόγος, την ίδια στιγμή ωστόσο έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου, σε περίπτωση που «χαλαρώσουμε» τη στάση μας απέναντι στα μέτρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το σενάριο εικόνας της Ελλάδας, όπως αυτή της Ιταλίας και της Ισπανίας δεν φαίνεται στον… ορίζοντα του Σωτήρη Τσιόδρα και αυτό οφείλεται στην καθολική τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί και τηρούνται από την πλειοψηφία του κόσμου. Ωστόσο, ο λοιμωξιολόγος ξεκαθάρισε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει άμεσα, αν υπάρξει χαλάρωση.

«Δεν νομίζω ότι με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής θα δούμε τέτοιο σενάριο στη χώρα μας. Αυτό βέβαια εξαρτάται από όλους μας. Αυτή τη στιγμή με τα μέτρα που έχουμε πάρει και ελπίζω ότι όλοι τηρούμε, έχουμε βραδεία εξάπλωση του ιού. Αν δεν συμμορφωθούμε όμως όσο πρέπει, αυτό μπορεί να αλλάξει γρήγορα», τόνισε ο λοιμωξιολόγος, για να καταλήξει: «Είναι μη υπαρκτό το σενάριο να ζήσουμε ότι ζει η Ιταλία, αν τηρήσουμε τα μέτρα. Αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αρχή της ενημέρωσης, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία είναι οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι «αυτό δείχνει τη γρήγορη διασπορά του ιού, που κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει».