ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Χαμός σε εκκλησία στην Πάτρα – Πρόστιμα σε πιστούς

Δημοσίευση 5 Απριλίου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2020, 10:19
Κορωνοϊός: Χαμός σε εκκλησία στην Πάτρα – Πρόστιμα σε πιστούς
Facebook Twitter Whatsapp

Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, στην Πάτρα, όπου έσπευσε η Αστυνομία, καθώς είχαν συγκεντρωθεί απ’ έξω πιστοί.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την κινητοποίηση της αστυνομία προκάλεσε το πρωί κόσμος είχε συγκεντρωθεί στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24 αρκετοί πιστοί της περιοχής, κυρίως ηλικιωμένοι, έσπευσαν στο Ιερό Ναό μετά από πρόσκληση του ιερέα για να κοινωνήσουν και να λάβουν αντίδωρο. Αποτέλεσμα της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων ήταν να προκληθεί ένταση , δεδομένου ότι πολλοί κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια αντιλαμβανόμενοι τι είχε συμβεί και διαμαρτύρονταν για την παρουσία της Αστυνομίας, ενώ άλλοι ζητούσαν από τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τον κόσμο από την εκκλησία για να μην υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού. Τελικά η ένταση τερματίστηκε με τους αστυνομικούς να επιδίδουν σε πολλούς από τους παρευρισκόμενους πρόστιμα, καθώς δεν είχα βεβαίωση εξόδου.

Θυμίζουμε πως ο κορωνοϊός οδηγεί σε πρωτόγνωρες καταστάσεις ακόμα και την… εκκλησία! Και αυτό γιατί, η Ιερά Σύνοδος, αποφάσισε να μεταφέρει την ανοιχτή τελετή της Ανάστασης έναν μήνα μετά το Μεγάλο Σάββατο – το βράδυ της 26ης προς 27η Μαΐου- εάν βέβαια όλα πάνε κατ’ ευχήν και αρθούν οι περιορισμοί στις συναθροίσεις που έχουν επιβληθεί λόγω της διασποράς του ιού.