ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: 39χρονη αγιογράφος το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού

Δημοσίευση 5 Απριλίου 2020, 16:00 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2020, 18:25
Μύκονος: 39χρονη αγιογράφος το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού
Photo: CC0
Facebook Twitter Whatsapp

Γνωστή αγιογράφος είναι το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στη Μύκονο. Πού ψάχνουν τον «πυρήνα» του κρούσματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γνωστή αγιογράφος είναι το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στη Μύκονο. Χθες αργά το βράδυ, τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Ινστιτούτου Παστέρ μετά τη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών του πρώτου κρούσματος, της 69χρονης γυναίκας από την Άνω Μερά, έδειξαν ότι και η 39χρονη αγιογράφος έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Η ασθενής, το απόγευμα μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Εν τω μεταξύ, οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν την ιχνηλάτηση των επαφών των δύο γυναικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στρέφονται και σε ένα από τα μοναστήρια του νησιού το οποίο φέρεται να είχαν επισκεφθεί οι δύο γυναίκες.

Από την πλευρά της, η 39χρονη αγιογράφος μέσα από το προφίλ της στο Facebook αναφέρθηκε στην περιπέτεια της χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της. «Ξεκινώντας να νικήσω σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου, σας ευχαριστώ όλους σας. Οι ευχές σας και η αγάπη σας με κάνουν δυνατή σαν λιοντάρι» γράφει, ενώ κλείνει το λακωνικό post με το γνωστό ποίημα «Footprints in the sand» μεταφρασμένο στα ελληνικά.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μυκόνου και αντιδήμαρχος Ντίνα Σαμψούνη, με ανακοίνωση της έκανε αναφορά στο δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 επισημαίνοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα στο νησί των ανέμων και επικαλέστηκε την έκκληση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, οι πολίτες να παραμείνουν σπίτι καθώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης για την λήψη επιπλέον μέτρων. Παράλληλα σε ό,τι έχει να κάνει με τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας είπε πως πυροδοτήθηκε κοινωνική καχυποψία επισημαίνοντας ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει «να πρωταγωνιστήσει η ανθρωπιά» έτσι ώστε όλοι να βγούμε νικητές.