ΕΛΛΑΔΑ

Θα σκοτώσει η ζέστη τον κορωνοϊό; Τι απαντούν οι ειδικοί

Δημοσίευση 8 Απριλίου 2020, 00:00 / Ανανεώθηκε 8 Απριλίου 2020, 00:39
Facebook Twitter Whatsapp

Η θερμοκρασία προβλέπεται να ανέβει τις επόμενες ημέρες και αυτό μπορεί από τη μία να είναι πειρασμός για έξοδο, από την άλλη όμως η ζέστη πιθανότατα θα βοηθήσει στην κάμψη του κορωνοϊού.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να ανέβει τις επόμενες ημέρες και αυτό μπορεί από τη μία να είναι πειρασμός για έξοδο, από την άλλη όμως η ζέστη πιθανότατα θα βοηθήσει στην κάμψη του κορωνοϊού.

Σχετική μελέτη έκανε το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την απάντηση έδωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Kωνσταντίνος Γουργουλιάνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

«Οι κορωνοϊοί έχουν μια εποχικότητα, δηλαδή εμφανίζονται τον Δεκέμβριο και η δράση τους τελειώνει περίπου τέλος Απριλίου» είπε ο καθηγητής. «Η υγρασία είναι αυτή που βοηθάει τα σταγονίδια να πέφτουν ευκολότερα και να μένουν περισσότερο στην ατμόσφαιρα. Αντίθετα, ο ήλιος βοηθάει το αμυντικό μας σύστημα» ανέφερε.

«Η θερμοκρασία άνω των 18 βαθμών βοηθά στη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού» τόνισε ο κ. Γουργουλιάνης. Όπως είπε μάλιστα, αυξημένα ήταν τα κρούσματα του ιού, τα οποία παρατηρήθηκαν σε χώρες όπου η καταγεγραμμένη θερμοκρασία ήταν από 0 έως 18 βαθμούς, όπως είναι η Βόρεια Ιταλία, το Ιράν και η Κίνα.