ΕΛΛΑΔΑ

Θυελλώδεις άνεμοι έως 135 χλμ. «σάρωσαν» Κάρυστο και Πεντέλη

Δημοσίευση 8 Απριλίου 2020, 01:00 / Ανανεώθηκε 8 Απριλίου 2020, 01:43
Θυελλώδεις άνεμοι έως 135 χλμ. «σάρωσαν» Κάρυστο και Πεντέλη
Facebook Twitter Whatsapp

Την Πεντέλη και την Κάρυστο «χτύπησαν» θυελλώδεις άνεμοι το απόγευμα της Τρίτης που έφτασαν μέχρι και τα 135 χλμ την ώρα 

Ριπές ανέμου ίσες με 135 χλμ/ώρα καταγράφηκαν στην Παξιμάδα Καρύστου το απόγευμα της Τρίτης και 126 χλμ/ώρα στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με το meteo.gr, πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι έπνεαν στο Αιγαίο το απόγευμα της Τρίτης, ενώ αρκετά ενισχυμένοι ήταν και σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές.

Ξεχωρίζουν οι σταθμοί της Παξιμάδας Καρύστου όπου στις 20:31 σημειώθηκε ριπή ανέμου ίση με 135 χλμ/ώρα και της Πεντέλης – ΕΑΑ όπου η μέγιστη ριπή ήταν ίση με 126 χλμ/ώρα και καταγράφηκε στις 16:36.

Θυμίζουμε ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας τέθηκαν περιοχές των Περιφερειών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, λόγω της κακοκαιρίας.

Δείτε τις περιοχές που κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου.