ΕΛΛΑΔΑ

Τι γίνεται με τα κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό

Δημοσίευση 9 Απριλίου 2020, 00:00 / Ανανεώθηκε 9 Απριλίου 2020, 00:00
Τι γίνεται με τα κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό
Facebook Twitter Whatsapp

«Έχουμε και αναμένουμε κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού», είπε ο Σ. Τσιόδρας

Ειδική αναφορά στα κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας έκανε ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «245 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια και 101 σε αυτοαπομόνωση». Είναι οι πρώτοι που εκτίθενται στον κορωνοϊό και αναμένονται κρούσματα και σε αυτούς ανέφερε ο κος Τσιόδρας για αυτό «και έχει εγκριθεί ένα φαρμακευτικό πρωτόκολλο προφύλαξης».

«Πρέπει να επισημάνουμε ότι πολλοί από τους υγειονομικούς μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ιό όχι στους χώρους εργασίας τους αλλά στη κοινότητα, στην αρχή της επιδημίας στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το κρούσμα στο «Θριάσιο»

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγινε γνωστό σήμερα, εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό, εντατικολόγος που εργάζεται στο γενικό νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο». Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η γιατρός είναι σχεδόν ασυμπτωματική και έχει τεθεί σε καραντίνα. Σε κατ'οίκον περιορισμό τέθηκαν προληπτικά και γιατροί και νοσηλευτές που συνεργάζονταν μαζί της.